През месец ноември миналата година финансовото състояние на ръководителя на

...
През месец ноември миналата година финансовото състояние на ръководителя на
Коментари Харесай

Основателят на Amazon стана най-богатият човек в историята

През месец ноември предходната година финансовото положение на ръководителя на Amazon за няколко дни се усили с $2,4 милиарда и за първи път надвиши 100 милиарда. Това стана с помощта на „Черния петък“.
Ето че след съвсем два месеца, Джеф Безос стана най-богатият човек в историята. Според оповестеният от Bloomberg рейтинг на милиардерите, финансовото положение на Джеф Безос доближи $106 милиарда .

Увеличението на капитала на създателя и основния изпълнителен шеф на Amazon стана посредством растежа в цените на акциите на компанията, които при започване на месец януари нарастнаха с 3,2%.

В новия рейтинг, Джеф Безос изпревари създателя на корпорацията Microsoft Бил Гейтс и ръководителя на инвестиционно-финансовия холдинг Berkshire Hathaway Уорън Бъфет. Гейтс има $95,3 милиарда, а Бъфет – $87,2 милиарда. Публикуваният нов рейтинг на най-богатите хора на Земята демонстрира, че за един месец капиталът на Джеф Безос е повишен с $6,59 милиарда, на Бил Гейтс – с $1,54 милиарда и на Уорън Бъфет – с $1,94 милиарда.

Досега, най-богатият човек в историята непроменяемо бе създателят на Microsoft Бил Гейтс, капиталът на който през 1999 година надвиши $100 милиарда. Но в случай че Гейтс не се занимаваше с щедрост, неговото финансово положение към сегашен ден щеше да бъде $150 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР