През месец май компанията Essential, оглавявана от създателя на ОС

...
През месец май компанията Essential, оглавявана от създателя на ОС
Коментари Харесай

Главният убиец на iPhone X стана най-проваленият смартфон на 2017 година

През месец май компанията Essential, ръководена от основателя на Оценка за съвместимост Android, показа своя първи смарт телефон, позициониран като “убиеца” на бъдещия iPhone X.
Продажбите на този телефон трябваше да стартират през месец юни, само че това бе отсрочено на три пъти и смарт телефонът се появи в магазините чак при започване на септември. Но се продаваше толкоз неприятно, че производителят на два пъти понижи неговата цена, само че даже и това не оказа помощ.



По този метод, основният “убиец” на iPhone X се оказа най-проваленият смарт телефон на годината. Днес шефът на Essential Анди Рубин напусна компанията и не се знае дали ще се върне или не. А повода за тази постъпка стана не толкоз проваленият телефон, в който той вложи всичките си сили, а обявата на секретна информация от страна на Гугъл.



Доскоро се знаеше единствено, че Анди Рубин, основателят на Android, е напуснал Гугъл по персонални аргументи. Но в този момент интернет колосът разкри какви са аргументите за напускането. Оказа се, че през 2014 година Рубин е напуснал Гугъл заради полов тормоз на своите сътрудници. Преди три години корпорацията е разследвала случая и най-подробно е проверила тази информация, след което е взето решение, че Рубин би трябвало да бъде отхвърлен от работа.



Създателят на Android работи цели 9 години в Гугъл. След уволняването, той сътвори компанията Essential, която няколко години проектира и сътвори смарт телефона Essential Phone PH-1 , който напълно се провали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР