През месец май 2017 година на пазара излезе смартфонът Essential

...
През месец май 2017 година на пазара излезе смартфонът Essential
Коментари Харесай

Продажбите на смартфона Essential Phone са изключително ниски

През месец май 2017 година на пазара излезе смарт телефонът Essential Phone, който трябваше да стане следващият палач на iPhone X.
Телефонът на Анди Рубин имаше неповторим за това време безрамков екран със напълно дребен кръговиден панел в горната част, в който е сложена предната камера. В триумфа на това устройство имаха вяра мнозина, изключително основателят на операционната система Android Анди Рубин.



Но създалите предварителни поръчки консуматори получиха смарт телефона чак след 2-3 месеца след оповестената дата за доставка. Това срина доверието към новия бранд и единствено няколко дни след началото на продажбите, Рубин се принуди да понижи цената на своя телефон. След няколко седмици я понижи още веднъж.

Днес специалистите на IDC пресметнаха, че от началото на продажбите до в този момент, са продадени едвам 88 000 смарт телефона Essential Phone , тъй като точно толкоз телефона от този тип са задействани за интервала от месец септември до края на януари.



Специалистите счетоха тези продажби за смешни, тъй като единствено за едно денонощие Apple продава повече смарт телефони. Провалът на Essential Phone се дължи най-вече на високата начална цена ($700), неприятните мнения на закупилите това устройство и други фактори.

Към сегашен ден смарт телефонът Essential Phone е освежен до Android 8.0 Oreo и може да бъде закупен при цена към $350.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР