През май тази година, Шарл Азнавур навърши 93 години, а

...
През май тази година, Шарл Азнавур навърши 93 години, а
Коментари Харесай

Моля се, да ми бъдат подарени поне още 1000 години ♫ Шарл АЗНАВУР

През май тази година, Шарл Азнавур навърши 93 години, а в своята автобиографична книга признава, че жадува за още 1000. Знаменитият Крал на френския шансон няма проекти да се пенсионира и продължава с това, което умее най-добре – да подарява неостаряващите си песни на публиката. Преди дни, Азнавур бе награден от израелския президент Реувен Ривлин с орден за спасяването на евреите по време на Втората международна война. На 30 ноември, именитият реализатор идва за огромния си концерт в България.

 (Charles Aznavour, 1970, Berlin)

Моят обичан реализатор? Аз!

Първи постоянно се раждат стиховете, музиката идва след тях.

Мюзикълът е всекидневен род за неумеещите да пеят и музикален – за неумеещите да приказват.

Няма смисъл да се бориш за това, което е невероятно да постигнеш.

Съвременният музикален бизнес е пусто място. Певците постоянно стават известни, само тъй като младото потомство няма никакъв усет.

Какво е известната музика през днешния ден? В нея няма нито думи, нито музика. Само звук.

Мнозина от нас са уверени, че излизането в пенсия ознаменува началото на свободата и щастието. Можеш да захвърлиш всичко и да седнеш със скръстени ръце, казвайки си, че най-накрая си достигнал възрастта, в която може към този момент да не работиш. Възможно ли е, това да е най-голямата неточност в живота ви, разсъждавайки по този метод? Означава ли, че към този момент може да се отпуснете и да престанете да живеете интензивно? Добре, ето ви пълностоен отговор - програмирани сме по този начин, че да живеем повече от век.

Всеки се снабдява със личен опит, който се явява единствената за него вярна школа.

Разбира се, аз зная своята цена, само че също по този начин зная и своите дефекти, и в никакъв случай не съм смятал, че владея изключителни умствени качества. Да кажем по този начин – имам всичко, което ми е нужно.

Младостта – това е едно самобитно отношение към живота, методът, по който говорите, думите, които употребявате. И когато загубите младия си образ, бързите придвижвания, започнете да забравяте, когато протичащите се с вас промени станат необратими, то скоро вие се превръщате в индивида, който хората назовават „ дърто копеле ”.

Не се опасявам от гибелта, просто съм благополучен да пребивавам, да виждам, чувам, усещам, да се любувам на всичко в близост. Виждате ли, какъв съм хитрец! Аз не апелирам, сходно на Фауст, да ми върнат младостта. Бих желал просто да остана подобен, какъвто съм. С ненаситност бих се съгласил да продължа да понасям всички неудобства, които ми предизвиква възрастта. И дано приказват, че пресилвам или желая прекалено много. Моля се, да ми бъдат подарени най-малко още 1000 години – това не е толкоз доста. Просто от любознание, с цел да видя какъв ще стане нашият свят в третото хилядолетие.

Charles Aznavour - La Boheme

От „ Шарль Азнавур. Громким шепотом. Автобиография ”
Снимки: melody.tv, welt.de

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР