През март Румъния стана най-големият доставчик на дизелово гориво за

...
През март Румъния стана най-големият доставчик на дизелово гориво за
Коментари Харесай

Румъния детронира Полша и стана най-големият доставчик на дизелово гориво за Украйна

През март Румъния стана най-големият снабдител на дизелово гориво за Украйна, изпреварвайки Полша в челото на страните, от които Киев внася дизеловото гориво, належащо за покриване на настоящото ползване, това на армията и за компенсиране на честите спирания на електрозахранването, породени от съветските бомбардировки, разкриват оценени данни от Profit.ro.

Що се отнася до бензина, Profit.ro оповестява, че от януари насам, с цел да избегне възможен дефицит на гориво след влизането в действие на ембаргото, наложено от Европейски Съюз върху доставките на петролни артикули от Русия, Украйна е внесла рекордно количество, като една трета от него идва от Румъния, която досега е главният снабдител на Киев.

През март Румъния е доставила една четвърт от дизела, влезнал в Украйна, макар намаляването на вноса на прилежащата страна със 7% спрямо предходния месец до 446 700 тона. Така от 446 700 тона 114 000 тона са пристигнали от Румъния, която изпреварва по размер Полша (79 000 тона), сочат данните на украинското издание Enkorr.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР