Сърбия се договори с китайската компания Чанчун рейуей вийкълс“ (CRRC

...
Сърбия се договори с китайската компания Чанчун рейуей вийкълс“ (CRRC
Коментари Харесай

Сърбия купува от Китай девет електрически влака

Сърбия се контракти с китайската компания „ Чанчун рейуей вийкълс “ (CRRC „ Changchun Railway Vehicles Co, Ltd “) да купи девет електрически влака, заяви сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич, представен Танюг.

Подписан е контракт за закупуването на девет електрически влака, разрастващи скорост 120 километра в час, сподели Весич.

Сръбският министър и ръководителят на управителния съвет на компанията Лю Чанкин подписаха през днешния ден протокол за съгласие и съдействие за доставка на деветте влака.

След подписването на документа Весич сподели, че през днешния ден е значим ден за железниците в Сърбия, защото бележи началото на построяването, оборудването и модернизацията на градската железница.

Той акцентира, че закупуването на тези влакове е за модернизиране на преносимия състав на сръбската национална пътническа железопътна компания „ Сърбия воз ”. 

Сръбският министър на превоза посочи, че влаковете ще бъдат приспособени към стандартите на Европейски Съюз и ще бъдат доставени до 31 декември.

Снощи в Белград на публично посещаване дойде китайският президент Си Цзинпин дружно с делегация от 400 души. Преди това той беше в Париж, а по-късно ще посети Будапеща.

Днес преди началото на публично посрещане и диалози с президента на Сърбия Александър Вучич Си беше посрещнат от хиляди хора пред държавния комплекс “Палатата на Сърбия ”.

Вучич се срещна със Си предишния октомври в Пекин по време на третия конгрес „ Един пояс, веднъж “. Тогава бяха подписани 18 съглашения, в това число и съглашение за свободна търговия сред Сърбия и Китай, което се чака да влезе в действие през юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР