През лятото яденето на сладолед е по-скоро ритуал, който считаме,

...
През лятото яденето на сладолед е по-скоро ритуал, който считаме,
Коментари Харесай

Защо не е добре да ядем сладолед през лятото?

През лятото яденето на сладолед е по-скоро обред, който считаме, че ни оказва помощ да се оправим с жегата. Но през зимата ще насладите по-пълноценно на всяка хапка от това сладко прелъщение.

Каква е повода и за какво сладоледът е по-добре да се употребява през зимата?

Група американски учени изследваха усетите на потребителите: оказа се, че вероятността хора да купят сладолед през студените месеци е 3 пъти по-малка, в сравнение с през горещите дни.

Експертите напомнят, че даже историята със основаването на сладоледа е директно обвързвана със зимата - един път императорът на Древен Рим Нерон заповядал да му донесат сняг от планините и да го подправят с плодов сок.

През зимата освен ще изпитате същинска приятност от всяка хапка сладолед, само че и ще си спестите проблемите, които може да предизвика захарта в него.

През студените месеци захарите по-бързо се разграждат и се трансформират в сила. Дори и да се охладите малко, този развой компенсира загубата на топлота. Напротив, тялото даже ще се затопли по-бързо.

Освен това потреблението на студени храни и питиета през лятото попречва способността на тялото да контролира температурата си. Така вместо да се охладите, ще ви стане още по-топло след потреблението на сладолед. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР