През лятото на 2020 г. ни беше представена идеята за

...
През лятото на 2020 г. ни беше представена идеята за
Коментари Харесай

Икономист с конкретни идеи за възстановяване на България от кризата

" През лятото на 2020 година ни беше показана концепцията за по – положително и по – ярко бъдеще! Всички знаем, само че аз ще продължа да дублирам, че:

1. България е най – бедната страна в Европейски Съюз!

2. България е страната с най – ниски приходи в Европейски Съюз!

3. България е страната с най – висока смъртност в Европейски Съюз!

4. България е страната с най – къса дълготрайност на живот, в целия Европейски Съюз: приблизително 75 год., при междинна дълготрайност от 81 год. за Европейски Съюз 28!

5. България се оказа, че е страната с най – ниски резултати от извършени проби за функционална просветеност измежду учениците на целия Европейски Съюз!

Всички сме съгласни, че по този начин не може да продължаваме!

Какво ни предложи проектът за ре-старт?

Как ще се измерят резултатите от това предложение?

Кой би трябвало да реализира тези промени, този ре-старт?

Дали това, което ни показаха, не бе писмо от вида: „ Скъпи Дядо Мраз (пардон Дядо Коледа), бях доста ….. и желая още….! “

По отношение на икономическото възобновяване и наваксване на изоставането не бе показано нищо, безусловно нищо! Включително, интерактивното 40 минутно послание на един ядосан чичко, което трябваше да е показване на проект за възобновяване!

Всичко препоръчано наподобява като една добре подредена скица за „ асимилиране “ на едни пари!

Да, задачата на фискалните тласъци /парите, които страната ще вкара в икономиката/ е да даде средства в ръцете хората, които средства те да харчат и по този начин колелата на всички стопански браншове да се завъртят. Това на доктрина ще докара до по – ниска безработица, по – високи приходи и оттова до по – положително качество на живот ", във Facebook.

" Но по този начин ли се случва у нас?

Парите, доколкото ги има, които страната отпуска, подтикват ли стопанската система на България?

Краткият отговор е НЕ!

Безработицата се усилва за интервала март – ноември 2020г. със 140 хиляди души, които трайно са изгубили работата си! Заплатите в частния бизнес не се усилват!

А би трябвало увеличените държавни разноски да реализират тъкмо противоположния резултат!

Да, с инфраструктурни планове може да се форсира икономическото възобновяване, само че когато са дадени над 4,5 милиарда лв. на една държавно сдружение (Автомагистрали) и то ги разпределя без ясни критерии и меко казано непрозрачно, резултатът е явен! А той е за едни хора има последни модели скъпи коли и нови къщи, а за други остава да се редят на опашки пред бюрата по труда и да се надяват на обществени помощи.

Но когато хората са без работа и не печелят пари, те не способстват за икономическия напредък. Това би трябвало да се разбере от икономическия и финансовия министър.

Ние всички желаеме по – положителни пътища, по – чист въздух, по – добра природа.

Дори и най – огромните съперници на държавните разноски ще се съгласят, че е по – добре да получиш нещо против тези пари в сравнение с нищо.

Затова трябваше да ни се показа съответен проект, с решение на съответни проблеми и предложение за съответни планове, които страната да финансира. Само посредством бистрота може да се получи утвърждение на по – огромна част от обществото. Само по този начин може ние всички да знаем какво ще получим против нашите пари!

Парите би трябвало да се насочат към обучение, нововъведения и конкурентоспособност! Само за образец! Преди 2-3 дни бе пусната на пазара нова компютърна игра от полска компания, разработчик на компютърни игри. И в случай че за доста от вас това наподобява несъществено, то помислете върху следното число. Тази компютърна игра ще донесе на разработчиците не по – малко от 1 милиарда евро! Това е единствено една компютърна игра ….

Инвестициите в обучение водят до основаване на високо образовани хора, оттова до създаване на артикули с висока добавена стойност, оттова до по – високи заплати, оттова до – високо качество на живот!

В умозаключение, през 2021 година ще има избори и идващите, които ще ръководят държавните финанси и стопанска система ще разполагат със сума не по – дребна от 250 - 300 милиарда лв.. Тази сума държавните пари, ориентирана към предпочитаните браншове за стопанската система като нововъведения в опазване на здравето и обучение, просвета и просвета ще докара до значими позитивни стопански промени в живота в България! "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР