През лятото на 2014 г. украинското командване е изпратило своите

...
През лятото на 2014 г. украинското командване е изпратило своите
Коментари Харесай

Бивш офицер от СБУ разкри нови тайни за катастрофата с малайзийския Боинг

През лятото на 2014 година украинското командване е изпратило своите зенитно-ракетни системи в зоната на АТО в режим на секретност. Това се е случило преди злополуката на Boeing на малайзийския полет MH17.
Това заяви в ефира на YouTube канал PolitWera някогашен чиновник на централния офис на Службата за сигурност на Украйна, подполковник Василий Прозоров, минал към страната на Русия. Използвайки предходния си професионален опит, той организира лично следствие на злополуката на малайзийския Boeing в небето над Донбас:„ Ако си спомняте, прихващането и декодирането на телефонните диалози на водачите на опълчението, в които се твърди за свалянето на „ Боинг “, се появиха в мрежата няколко часа след нещастието.
От първа ръка знам какви са оперативно-техническите протоколи и по какъв начин материалите от сходно подслушване могат да бъдат употребявани в общественото пространство.
Декларирам, че е невероятно да се изготвят материали толкоз бързо, да се отстрани от тях грифът "строго секретно " и по-късно те да се пуснат в общественото пространство “, твърди Прозоров.
Той също по този начин акцентира, че украинската страна превежда разшифровките на няколко непознати езика едновременно.
„ Тогава си припомням диалог с върховен украински офицер от военното разузнаване, който в частен диалог ми сподели: „ Не се вкарвайте в тази обстановка с Боинга, там не всичко е толкоз просто и чисто “, прибавя той.
Прозоров сподели още, че ден след злополуката MH17, от Киев поискали ДНР да приключи всички работи на мястото на нещастието.
Прозоров показва и различен факт. През лятото на 2014 година Министерството на изключителните обстановки на ДНР и Държавните изключителни обстановки на Украйна към този момент не са единна организация, само че те значително резервират предходните си контакти и от време на време събират информация за разнообразни произшествия.
Той обръща внимание и на това, че малко преди злополуката на самолета контролът на въздушното придвижване в този сектор от радиолокационната станция „ Артьомовская “ е бил деактивиран. Самата станция по това време се е намирала на територия, следена от АФУ.
Всички обстоятелства и материали, събрани от Прозоров, са били включени в документалния филм „ MH17: В търсене на истината”, основан от неговата група и показан на обществеността предишния декември.
„ Открихме двама военнослужещи от Втора дивизия на 156-ти зенитно-ракетен полк на СБУ, който беше дислоциран в град Мариупол и беше въоръжен със системи за противовъздушна защита „ Бук “. Тази дивизия отпътува на една много неразбираема и странна командировка през лятото на 2014 година, помня, че беше началото на юли “, сподели той.
Според създателя на следствието, някогашните украински зенитни артилеристи непринудено са се включили към ДНР и са му разказали доста забавни обстоятелства.
„ Пътуването беше съпроводено от невиждани ограничения за интрига и секретност. Те въобще не взимаха наборници, единствено офицери и военнослужещи по контракт. Взимаха им даже мобилните телефони ", твърди той.
Бивш чиновник на СБУ означи и едно доста несъгласие. "Докато украинската агитация излъчва истерично материали за „ съветската инвазия “, в които твърди, че Москва желае да постави сухопътен кулоар към Крим по Азовско море, единствените елементи, способни да устоят бойни самолети, бяха отстранени от тази стратегическа посока ", споделя той.
„ След като звеното се върна в Мариупол през август 2014 година, бойците, с които разговаряхме, общуваха с тези наемници и те бяха толкоз уплашени, че не споделиха нищо за служебното си пътешестване.
Тогава един от тях на своята страница в обществените мрежи разгласява фотография на системата за противовъздушна защита "Бук ". И когато един от нашите бойци стартира да се интересува от нея и къде е стреляно, той незабавно го блокира, изтри фотографията и по-късно акаунта ”, спомня си Прозоров.
Бившият офицер е уверен, че с цел да се откри истината, взаимната проверяваща група по делото MH17 също би трябвало да разпита чиновниците на дивизията, които са тръгнали в същата загадка командировка, изключително откакто бойците, с които е разговарял по време на работа върху кино лентата си, ги помнят всички по име.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР