През лятото Левски се раздели с един от най-добрите си

...
През лятото Левски се раздели с един от най-добрите си
Коментари Харесай

Мехди Бурабия пред ТОПСПОРТ: Защо Левски да не стане шампион още този сезон?!

През лятото Левски се раздели с един от най-хубавите си футболисти - Мехди Бурабия. Мароканецът с френски паспорт мина в носителя на Купата на Турция Коняспор, а в касата на " сините " постъпиха към 1 млн. лв..

Халфът бързо показва качествата си и се трансформира в един от главните играчи на " Орлите от Анадола ". Към днешна дата той е почнал като титуляр във всички мачове на " зелено-белите " от шампионата и в Лига Европа. Мехди бе с основен принос за триумфа над Бешикташ за Суперкупата на Турция при започване на акцията. Доброто му показване не остава неусетно и той може да попадне измежду избраниците на селекционера на Мароко Ерве Ренар за Мондиал 2018 в Русия.

ТОПСПОРТ се свърза с 26-годишния полузащитник, който описа за началото на престоя си в южната ни съседка. Бурабия разкри какви, съгласно него, са аргументите за слабото показване на Коняспор в Суперлигата през този сезон, както и какво не е достигнало на тима да продължи в елиминационната фаза на Лига Европа.

Халфът разгласи, че продължава да следи протичащото се в някогашния му тим - Левски, като добави, че " сините " не са изгубили шансове да побеждават с купата още през този сезон.

 Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция
Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция

Бившият футболист на " сините " бързо се трансформира в главен състезател на Коняспор

Мехди, към този момент повече от шест месеца си в Турция. Как се чувстваш?

- Чувствам се чудесно в Турция. Началото тук беше мъчно, само че с доста работа се приготвих добре за моя дебют. Страната ми харесва, а изискванията са повече от отлични.

 Снимка 313950
Източник:

Ясно е, че не може да се прави съпоставяне сред българското и турското състезание. Какви са съгласно теб главните разлики сред двата шампионата?

- Да, разликата сред двете шампионати в действителност е огромна. Тук се натъртва повече на физиката и тактиката. Играчите механически са по-добри. Говорим за напълно друго равнище.

Какво ти коства, с цел да се превърнеш толкоз бързо в главен състезател на Коняспор и да си спечелиш обичта на почитателите?

- Опитвам се да се концентрирам само върху представянето си на терена. Работя старателно, с цел да съм на равнище във всеки един мач и да модернизирам качествата си. Отношението на последователите може единствено да ме ласкае.

 Левски награди с почетен плакет Мехди Бурабия
Мехди Бурабия: За мен беше чест да нося " синята " фланелка

Халфът си взе сбогом със " синята " общественост посредством Instagram

На какво отдаваш слабото показване на Коняспор в Суперлигата към този миг?

- Наясно сме, че моментната ни позиция не дава отговор на качествата и равнището на нашия тим. Може би не бяхме подготвени да играем на всеки 3 дни. Освен това загубихме доста точки в последните минути. Преди към 2 месеца сменихме треньора (б.а. Мехмет Йоздилек пое отбора, откакто Мустафа Акчай бе уволнен) и представянето на тима ни доста се усъвършенства.

В Лига Европа изиграхте положителни мачове....

- Направихме добра акция в шампионата, само че малко шанс не ни доближи да продължим в елиминационната фаза. Тези мачове са урок за нас, натрупахме скъп опит. Беше ни мъчно да се фокусираме върху двата шампионата, в които участвахме. Сега е моментът да стартираме да трупаме точки в шампионата.



В последните мачове играеш зад нападателя. Как се чувстваш на тази позиция?

- Определено е по-трудно и друго за мен. Опитвам се да привиквам и към този момент се усещам добре там, само че ще забележим дали треньорът ще продължи да ме изполва на тази позиция.

Следиш ли какво се случва в някогашния ти клуб Левски? След напускането ти беше притеглен състезател като Габриел Обертан, както и треньор с положително име в Италия - Делио Роси...

- Опитвам се да проследявам резултатите на тима, само че нямам доста свободно време, с цел да виждам някой мач. Наистина направиха добра селекция, откакто си потеглих. Знам, че тимът не е надалеч от първото и второто място.

 Снимка 333721
Източник:

Какви са възможностите на Левски да се пребори за трофей през този сезон?

- Силно се надявам, че Левски ще продължи да се развива като клуб и тим. Левски би трябвало всеки сезон да играе в евротурнирите! Тимът има доста почитатели, които чакат отдавна да бъде извоюван трофей. До края на този сезон има доста мачове. Важно по какъв начин тимът ще стартира втората част от акцията. Защо да не стане първенец още през този сезон!? Преднината на Лудогорец и ЦСКА не е толкоз забележителна. Шансовете за Купата на България също са огромни.

Може да играеш на Световното състезание с Мароко. Това ли си пожелаваш в персонален проект през новата година?

- Честно казано, не съм си сложил някакви избрани цели. Работя старателно, с цел да давам най-хубавото от себе си за Коняспор. Останалото ще пристигна от единствено себе си. Предстоят ни доста значими мачове в клубния ми отбор и съм фокусиран напълно върху тях.

 Снимка 333719
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР