През летния сезон се очаква завръщане на арабските туристи с

...
През летния сезон се очаква завръщане на арабските туристи с
Коментари Харесай

Чартърите с арабски туристи до Варна се завръщат

През летния сезон се чака завръщане на арабските туристи с чартъри до Варна и Бургас. Това разгласи пред TravelNews Валентина Илиева, шеф на туроператора Win Travel, който взе участие на българския щанд на интернационалното туристическо ревю ATM в Дубай. Последно чартъртъри с арабски туристи до Българското Черноморие е имало преди пандемията през 2019 година

" Най-много посетители от Близкия изток се чакат в Златни пясъци и Слънчев бряг, като за момента записванията вървят добре. Въпреки това няма да бъдат достигнати равнищата от преди пандемията, когато туроператорът е посрещал към 20 000 арабски туристи “, сподели Илиева. Според нея цялостно възобновяване и растеж ще има през 2024 година

Чартъри с туристи се чакат от Обединените арабски емирства, Кувейт, Иран и Йордания. Доста огромен интерес към България се следи и от Саудитска Арабия със стартирането на директните полети сред София и Рияд, изясни Валентина Илиева. По нейните думи пътуващите от Близкия изток търсят чиста природа, зеленина, чиста храна, шопинг и море. Затова избират България, която предлага всичко належащо за приятна почивка и тичане от жегите в техните страни.

" Арабите са доста добре осведомени и знаят всичко за страната ни. Те са любопитни и непрекъснато търсят информация за разнообразни дестинации. Дори имахме случаи с арабски туристи, които пристигнаха и желаеха да посетят Крушунските водопади, за които бяха прочели всичко и желаеха да видят красивата природа “, акцентира Илиева.

Най-голямата спънка за увеличението на броя на арабските туристи са визите. От режима в Европейски Съюз са освободени само хората от ОАЕ. Всички останали би трябвало да вадят визи за България или да идват с шенгенски такива. Валентина Илиева разяснява, че се надява да стартират да се издават по-лесно и по електронен път.

Арабите са високотехнологични народи и употребяват доста услуги онлайн, като купуват много неща единствено през телефона. Затова те чакат да могат да си вадят визи за България по електронен път, а не да вървят на изявленията в посолства и консулски служби, сподели Илиева.

Тя добави, че доста араби имат шенгенски визи и могат да дойдат когато и да е в България, което не е проблем за тях. Но на почивки пътуват с целия си антураж от прислуги, които нормално са индийци, филипинци и от други страни. За тях надлежно би трябвало да се вадят български визи и да вървят на изявленията, което им основава неудобства и те се отхвърлят от България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР