През летния сезон разполагаме с голямо разнообразие от плодове и

...
През летния сезон разполагаме с голямо разнообразие от плодове и
Коментари Харесай

Храни, които се грижат за свежия ни вид

През летния сезон разполагаме с огромно многообразие от плодове и зеленчуци, с които да поддържаме енергичността и жизнеността си. За страдание, до момента в който работим, забравяме за това разнообразие и редуваме солети и гевреци с кафета. А храни, които са на всички места към нас, могат да ни оказват помощ да поддържаме здравето и хубостта си.

Краставици – това е зеленчукът с най–високо наличие на вода (98%). Тя подтиква отделянето на ензими при обработка на храната, оказва въздействие върху храносмилането. Краставиците са съществена съставна част на обичания ни таратор, една от най-освежаващите храни за лятото.

 Здравословоно хранене

Кисело мляко – в него се съдържа цинк, един от одновните произодители на сила. Ниското равнище на цинк в организма пречи на вярното действие на щитовидната жлеза, а това води до занимателен метаболизъм, до отмалялост и апатия.

Ябълки – с помощта на съставката кварцетин в ябълките, кислородът в организма се оползотворява и възприятието на отмалялост минава.

Домати – с изключение на, че покачват естествената отбрана на кожата и я вършат по-еластична, доматите са хранителни и са богат източник на витамин С.

 Яйца

Тиквички – те са хранителни, без да имат високо калорийно наличие.

Банани – в един банан се съдържат задоволително въглехидрати, с помощта на които се отделя сила.

Овесени ядки – зареждат мускулния гликоген, които усъвършенства физическата активност.

Орехи – с помощта на съдържащите се в тях витамини и минерали се забавя усвояването на въглехидрати и се форсира процеса на горене на мазнини.

Тиквени семки – в тях се съдържа огромно количество магнезий, който управлява кръвната захар, усилва метаболизма, усъвършенства действието на мускулите.

Яйца – протеините в тях резервират силата постоянна, а аминокиселините са правилен асистент в синтеза на мускулните кафези.

Високите температури от ден на ден се усещат и с цел да не се чудим през есента по какъв начин да изправим вредите, които лятото е нанесло, е добре в този момент да се обърнем към тези храни, които с изключение на, че ще ни накарат да се усещаме по-свежи и работоспособни, ще ни разхладят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР