През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и

...
През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и
Коментари Харесай

Увеличават се обирите на домове, лек ръст на разкриваемостта

През летния сезон кражбите от домове през отворени прозорци и балконски порти зачестяват, по данни на полицията в София. Грабежите се правят даже когато хората са в жилището си. Разкриваемостта на този вид обири се е нараснала с към 2% по отношение на предходната година, осведомят от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Голяма част от крадците остават традиционалисти в методите си - проникват посредством прозорци или през входната врата, която разрушават или отключват. Има и друга категория нарушители, сподели действен служащ от Столичната дирекция на вътрешните работи, чиято анонимност ще запазим заради естеството на работата му.

" Те от време на време са изобретателни и доста смели. Проникват на мястото, на адреса, в който желаят да обхванат, през други жилища, през тавански пространства. Това е обвързвано с техническа подготовка и с познаване на самия регион. Ефектни способи на задържане - тогава, когато информацията ни е била своевременна, ние сме били готови и надлежно в действителност сме влезнали в метода на мислене на тези хора ".
Преди да " нанесат удар " крадците нормално следят набелязания адрес. От полицията поучават хората да бъдат бдителни за всичко извънредно, което се случва към дома им.

Може на пръв взор да наподобява занимателно, само че това е един от старите и изпитани способи на крадците да ревизират дали сте в дома си. Обикновено поставят бисквитата под изтривалката на входната врата. Ако на идващия ден тя е строшена, значи домът е населен. Ако е цяла - те са подготвени за деяние.

Крадците стават и все по-нагли, демонстрират наблюденията на полицията.

" Говорим за хора с невисок обществен статус, които нямат никакви морални или каквито и да било спирачки да извършат тези неща. Те в действителност стават по-нагли - не се интересуват дали хората са си в жилището и така нататък Просто го вършат ".
Това пък поражда спекулации за приложимост на газ при обири, в които жители на жилището са в дома си.

" Няма доказателства за потребление на газ, което чисто логичен, на процедура е доста мъчно да се случи, защото подобен способ на кражба е по-характерен за някакви секрети служби и е доста неупотребим. Изисква огромна подготовка, голяма сума пари за доставяне на такива неща, плюс това в действителност би трябвало доста огромно количество газ, което би трябвало да се вкара през някакъв дребен процеп, което на процедура е невероятно ".
Бъдете бдителни и виновни за имуществото си, както и пред кого обявявате, че няма да сте в дома си за прочут интервал от време, поучават от полицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР