През летния сезон имаме голям набор от пресни зеленчуци, чрез

...
През летния сезон имаме голям набор от пресни зеленчуци, чрез
Коментари Харесай

Вижте кой е най-хитовият зеленчук за сезона

През летния сезон имаме огромен набор от пресни зеленчуци, посредством които да си набавим потребни хранителни субстанции.
В края на пролетта на пазара се предлага един от най-полезните и несъмнено вкусни зеленчуци, който ще ви обезпечи съвършена кожа и е доста диетичен.
И въпреки всички да знаем, че той е доста потребен, малко на брой са наясно, че с помощта на него организмът покачва имунитета си, усъвършенства се работата на всички органи и не на последно място - попълня скъпите ресурси от витамини и минерали.
Всички мечтаем за съвършена кожа, само че малко от нас си дават сметка, че тя се реализира най-лесно като променим питателните си привички. А точно морковите са идеални за тази цел - те усъвършенстват типа на дермата, озаряват лицето ни и не на последно място - оказват помощ ни да хванем по-бързо здравословен златист загар през лятото.
Бета-каротинът, който се съдържа в оранжевия зарзават се трансформира в тялото ни във витамин А. Той усъвършенства зрението, само че се грижи и за хубостта на кожата и силата на имунитета.
Морковите са отлична храна за тялото. Неслучайно някои лекари ги предлагат като сурогат на майчината кърма за бебетата. Не на последно място - те са диетични.
Един междинен морков съдържа 25 калории, 6 грама въглехидрати и 2 грама фибри. Той дава и 200% от дневната доза витамин А на организма, тъй че идващият път когато минавате през щанда със зеленчуци, вземете най-малко един морков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР