През какво преминаваме с човека до себе си?Интимните връзки са

...
През какво преминаваме с човека до себе си?Интимните връзки са
Коментари Харесай

Етапите на една връзка

През какво прекосяваме с индивида до себе си?

Интимните връзки са доста и все разнообразни. Колкото разнообразни са хората със своите особености, толкоз разнообразни могат да бъдат и връзките сред тях.

Има обаче избрани стадии от една връзка, изключително дълготрайна, които са общовалидни. Ако се замислите върху протичането на вашата връзка, ще се убедите във верността на това изказване.

Облакът

В началото всички летят в облаците. Това е фаза, през която множеството хора минават. Докато останалите етапи може да не се проявят при всички, летенето в облаците е доста типично за началото на една връзка.

Караниците

Когато хормоните намалеят и започнете малко по малко да сваляте розовите очила, изникват всякакви дребни нещица, които стартират да ви нервират. Така се появяват дребните кавги, които от време на време прерастват в огромни.
Когато сме ядосани сме способни да кажем неща, които другояче не бихме. А най-лошият зложелател на една връзка е премълчаването точно на дребните неща, които натрупвайки се се усилват сходно на резултата на снежната топка – колкото повече я търкаляте, толкоз по-голяма става тя.

Фазата на контрола

След като сте открили някакъв баланс във връзката ви, идва моментът, в който последователно стартирате да обособявате автономията в връзките ви. Всеки от двамата ще стартира да се пробва да прокара своето мнение и виждане за нещата.
Това е обикновено – всеки има своите цели. За страдание, постоянно се случва да има разминаване в гледните точки, което изпъква от ден на ден във времето. Балансът е сложен за реализиране. В някои случаи даже това разминаване води до завършек на връзката.

Фазата на компромисите

Ако преминете етапа на надмощието и връзката ви оцелее, идва моментът, в който и двамата се научавате да вършиме взаимни отстъпки, с цел да запазите този баланс.
Вече сте се нагодили в разликите си, приели сте ги и сте привикнали да отстъпвате, когато сътрудникът ви има потребност от това.
Това е стадий, който може да възроди връзката ви, в случай че съумеете да вършиме и приемате нещата дружно. Важно е да приемете, че в случай че не се измененията, в никакъв случай няма да преминете сполучливо през този стадий.

Второ опознаване

Това опознаване се случва след време, когато животът, събитията, другите обстановки, през които преминавате дружно, изваждат на показ невиждани до момента черти от характера. С остаряването човек малко или доста трансформира възгледите, реакциите, настройките и полезностите си.
Когато сме млади живеем бързо, нетърпеливи и импулсивни сме и не обръщаме внимание на доста неща. С годините това се трансформира, а дружно с смяната опознаваме себе си и колегата си като че ли за повторно.

Фазата на същинската обич

Когато достигнете тази фаза, всичко става някак по-лесно. Вие ще бъдете в положение да чувствате, че връзката ви е непоклатима. Вашият сътрудник ще бъде най-стабилният тил за вас.
Ще знаете, че посред ви има недостатъци, само че ще обичате индивида до себе си дружно с всичките му тресчици за дялане, без това да ви тормози. Най-хубавото е, че към момента ще бъдете влюбени, само че по по-различен метод, доста по-дълбок!

Инфо: www.az-jenata.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР