През изминалото денонощие руските въоръжени сили са свалили два самолета

...
През изминалото денонощие руските въоръжени сили са свалили два самолета
Коментари Харесай

Руското МО: Системите за ПВО са свалили два МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на ВСУ

През миналото денонощие съветските въоръжени сили са свалили два самолета МиГ-29, хеликоптер Ми-8 и една ракета HARM, а също по този начин са унищожили 74 безпилотни летателни апарата на украинските въоръжени сили. Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ В продължение на 24 часа системите за противовъздушна защита са свалили два самолета МиГ-29 на украинските Военновъздушни сили в региона на обитаемоте места Широкое, Днепропетровска област и Березнеговатое, Николаевска област, както и хеликоптер Ми-8 в региона на на село Песчаное, Харковска област. Освен това са унищожени 74 украински безпилотни летателни апарата ", се споделя още в известието.

„ Свалена е и противорадарна ракета HARM ”, допълват от МО на Русия.

Отбелязва се, че от началото на специфичната военна интервенция са унищожени 547 противников самолета и 257 хеликоптера, 9465 безпилотни летателни апарата, 442 зенитно-ракетни комплекса, 13 807 танка и други бойни бронирани машини, 1187 бойни машини с реактивни системи за залпов изстрел, 7234 бр. унищожени са оръдия, полева артилерия и минохвъргачки, както и 15 939 единици специфична военна техника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР