През изминалото денонощие на територията на Пазарджишко се проведе масирана

...
През изминалото денонощие на територията на Пазарджишко се проведе масирана
Коментари Харесай

Десет души са задържани при спецакция на полицията в Пазарджик

През миналото денонощие на територията на Пазарджишко се организира масирана профилирана полицейска интервенция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Тя е обвързвана с противодействието на престъпността, опазването на публичния ред и пътната сигурност в обслужваната от дирекцията територия. В нея взеха присъединяване чиновници от всички полицейски структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив.

В хода на акцията са тествани 1122 души, 851 моторни транспортни средства, 16 пункта за изкупуване на железни боклуци, 10 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 48 търговски обекти (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения). Регистрирани са 19 закононарушения, формирани са 12 досъдебни производства, като в тази връзка са арестувани за период от 24 часа в арестните пространства са 10 лица. Съставени са 50 акта за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи, както и 24 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

Установени са четирима крадци, като за жалост тях трима от тях са малолетни. Момче и момиче от Велинград на 11 и 13 години са отмъкнали от физкултурен салон на велинградско учебно заведение два смарт телефона. 12-годишен от Лесичово съумял да открадне от паркиран в село Калугерово лек автомобил сумата от 300 лв.. С децата работят инспектори „ Детска педагогическа стая “ и криминалисти.

Полицаи от разнообразни структури са засекли шестима на възраст сред 16 и 27 години, живеещи в Панагюрище, Пазарджик, селата Синитово и Огняново с наркотични субстанции. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама водачи са открити да ръководят колите си под въздействието на опиати, а един с отнето удостоверение за ръководство на МПС и дерегистрирано возило.

26-годишен от Пазарджик е изобличен, като причинител на вандалска демонстрация. Той надупчил с изострен предмет четирите гуми на паркирана лека кола в регионалния град.

73-годишен лидер от Враца пък е арестуван в ареста поради препоръчан от него рушвет на чиновници от РУ-Септември. Мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал от 20 лв., с цел да не му бъде формиран акт за откритото от униформените нарушаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР