През изминалия уикенд в катерачната зала на Уолтопия в София

...
През изминалия уикенд в катерачната зала на Уолтопия в София
Коментари Харесай

Петър Иванов е носител на Европейската купа за 2018 г.

През миналия уикенд в катерачната зала на Уолтопия в София се организира последният кръг от европейската купа по спортно катерене – боулдър за 2018 година Близо 200 млади катерачи от 25 страни взеха присъединяване в надпреварата. Това беше и последният кръг за европейската купа за годината, тъй че надпреварата излъчи и призьорите в крайното класиране за европейската купа – боулдър и комплексното класиране – от трите дисциплини на катеренето – компликация, боулдър, скорост.

Отлично се показаха българските състезатели, като 4 от тях бяха финалисти, а Димитър Русев и Петър Иванов се окичиха със сребърни медали в техните възрастови групи. Петър Иванов е притежател на европейската купа в боулдъра за 2018 година, както и победител в комплексното класиране във възрастовата група 18-19 година Другите двама български финалисти в надпреварата заеха: Стоян Петров 8-мо, а Петър Атанасов – 9-то място в своите възрастови групи. В класирането по народи България е на 5-то място след Франция, Италия, Германия и Англия.

Това е трета европейска купа за Петър Иванов в дисциплината боулдър след 2015 година, когато завоюва в групата на 14-15 година и 2016 година - при юношите 16-17 година Петър Иванов оглави и ранглистата в комплексното класиране за европейската купа за 2018 година Снимка: Любомир Попйорданов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР