През изминалия месец ученици от Средно училище „Христо Ботев” във

...
През изминалия месец ученици от Средно училище „Христо Ботев” във
Коментари Харесай

Ученици от СУ Христо Ботев във Враца участваха в работна среща по проект от Еразъм+ /снимки/

През миналия месец възпитаници от Средно учебно заведение „ Христо Ботев” във Враца участваха в работна среща по план от програмата „ Еразъм+”, финансирана от Европейската комисия. В град Калиета на остров Мадейра те работиха дружно с сътрудниците си от Португалия, Полша, Гърция, Латвия и Италия по тематиката „ Да творим дружно музика”. Всяка група показа квалифицираната вкъщи фолклорна ария, като по този начин срещна сътрудниците си със своя фолклор и културно завещание. Учителите по музика работиха с участниците в срещата по проучването на португалска национална ария, която беше изпята на проведения взаимен концерт.
Подготвената от домакините стратегия беше извънредно разнообразна и забавна. Тя включваше действия като присъединяване в образователни занятия, посещаване във фабрика за преправка на захарна тръстика, среща диалог с кмета на града, посещаване на художествена изложба, поход в планината, еднодневна екскурзия до Фуншал, посещаване на 3D-музей, присъединяване в карнавала на учебните заведения в Рибейра Брава, посещаване на етнографски музей.
Работата по плана спомогна и за повишение уменията на учителите да преподават посредством нови новаторски способи. Те се срещнаха с образователните стратегии на сътрудниците си и с способи да стимулират младежите да се развиват чрез музика.
Работата по плана изисква потреблението на уеб платформата eTwinning, а резултатите от дейностите се разгласяват на учебния уеб страница. Използването на ИКТ като инструмент за връзка, разработване, оценка на процеса на работа и разпространяването на резултатите оказва помощ на учениците да основат общ артикул със своите другари по „ Еразъм +”. Планираните действия покачват мотивацията на учениците с по-малки благоприятни условия за приобщаване към атмосферата в учебно заведение. В плана вземат участие освен възпитаници с музикален гений, само че и такива, които рисуват и пишат разкази. В идващите месеци те ще създават плакати, слогани, музикални албуми и DVD-та. Те ще снимат къси филми, ще пишат публикации, с което ще подобрят своята осведоменост и предприемачески умения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР