През изминалия месец март от дирекция „Инспекция по труда“ във

...
През изминалия месец март от дирекция „Инспекция по труда“ във
Коментари Харесай

Инспекцията по труда във Враца спря опасна машина, наложи глоби за над 7 бона

През миналия месец март от дирекция „ Инспекция по труда “ във Враца са направили 101 инспекции, при които са установени 422 нарушавания на трудовото законодателство. Наложени са наказания за 7 400 лв., една машина е спряна от употреба, а един служащ е отхвърлен от служба, заяви шефът Румен Младенов.
През отчетния интервал активността на Инспекцията е била ориентирана предпочитано към решение на получените тъжби и сигнали. Извършен бил надзор по въвеждане на противоепидемичните ограничения, свързани с ограничение разпространяването на COVID-19. Акцент в контролната активност на дирекцията са и обектите на надзор в секторите „ Строителство “ и „ Селско стопанство “, които са разпознати като рискови както по повод осъществяването на трудовите правни отношения, по този начин и по сигурността на труда.
Проверени били 101 предприятия от разнообразни браншове на стопанската система. В 18 от тях инспекторите влизат за първи път. По сигнал са били тествани 16 компании, а за осъществявания на към този момент дадени наставления – 31.
В резултат на осъществените през интервала инспекции и за премахване на установените нарушавания инспекторите по труда са дали 413 наложителни за осъществяване наставления.
Съставените актове за административни нарушавания са 7, от които за работа без трудов контракт – 3 броя. Издадени наказателни постановления са също 7, за обща сума от 7 400 лв.. Влезлите в действие актове от предишен интервал са 9 за 7 300 лева
Инспекцията по труда не е взела участие в следствието на тежки трудови злополуки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР