През изминалата седмица започна плановия ремонт на Турски поток, който

...
През изминалата седмица започна плановия ремонт на Турски поток, който
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Идва още втечнен газ, Енергийният обръч около Европа

През миналата седмица стартира плановия ремонт на Турски поток, който би трябвало да продължи до края на месеца, само че може и да се проточи, в случай че в Москва решат друго. Това обаче, в композиция с орязването на доставките по " Северен Поток ", оставя Европа без тръбен газ, също така, което " Газпром " пуска през украинските тръбопроводи. Ефектът е, че цената на газа продължава да се усилва и към този момент е над 130 евро/мВтч - най-виското равнище от началото на войната.

На този декор има и, които въпреки да нямат директна връзка между тях водят до неспособност Европа да обезпечи различни на съветските запаси. А това основава огромни опасности за зимата.

Добрата вест е, че ", който ще бъде разтоварен на 2 юли в Гърция и ще може да влезе незабавно в българската мрежа. Допълнително се чака останалите количества да дойдат от покупко-продажби на газовия хъб и увеличените азерски доставки от 1 юли.

През тази седмица се случи и в историята на българските въглищни мини - държавните " Мини Марица изток " ще продадат 1.75 млн. тона въглища на Сърбия.
Реклама
Също по този начин, в тазседмичния брой на " Капитал " има и, основател на CWP, който приказва за зеления водород, ВЕИ и огромните покупко-продажби на енергийния пазар в България и отвън страната., както и за инвестицията на BP в, зад който стои и CWP.

И ОЩЕ
Реклама Свързани публикации Седмични вести за енергетика: Цената на газа; Павец " Чаира " ; ток от Водноелектрическа централа 18 юни 2022, 09:24 Седмични вести за енергетика: цените на газа; бъдещето на АЕЦ " Белене " ; покупко-продажбите на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " 28 февруари 2022, 08:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР