През изминалата седмица (19 - 23.06.2023 година) Българската агенция по

...
През изминалата седмица (19 - 23.06.2023 година) Българската агенция по
Коментари Харесай

БАБХ спря дейността на склад и три заведения за хранене през миналата седмица

През миналата седмица (19 - 23.06.2023 година) Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) прекрати активността на четири обекта за търговия с храни на територията на страната, оповестиха от пресцентъра на БАБХ. Три от тях са заведения за публично хранене, хигиената в които не е била на приемливо равнище.

Преустановена е търговията от складово помещение, поради липса на регистрация, според Закона за храните. Възбранени и ориентирани за заличаване са над 28 тона храни с изминал период на валидност, без етикетировка, без документи за генезис или поради погрешно предпазване. През седмицата са осъществени общо 2 154 инспекции от инспекторите в отдели „ Контрол на храните “ от 28-те Областни дирекции по сигурност на храните. За открити нарушавания са издадени 21 акта и 125 наставления. Унищожени са над хиляда кг храни, неотговарящи на условията на законодателството.

Инспекторите най-често откриват нарушавания на законодателството, като: предложение на храни с изминал период на валидност, без етикетировка, без документи за генезис, пропуски във водените записи в Системата за ръководство сигурността на храните и  незадоволително хигиенично положение в обектите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР