През изминалата нощ във Венеция отново беше наблюдаван феноменът висока

...
През изминалата нощ във Венеция отново беше наблюдаван феноменът висока
Коментари Харесай

Висока вода във Венеция, площад Сан Марко бе наводнен

През миналата нощ във Венеция още веднъж беше следен феноменът " висока вода ". През лятото това събитие се случва за трети път от XIX век до момента, съобщи БНР.

" Висока вода " през август във Венеция е извънреден феномен. Наблюдава се за трети път откогато през 1872-а година стартира систематичното отчитане на приливите. Такова събитие е регистрирано през 1995-а и 2020-а година. Снощи водата на площад " Сан Марко ", който е най-ниската част на града, доближи един метър.

Смята се, че повода е в комбинацията от августовска суперлуна и смесени югоизточни и северозападни ветрове. Според специалистите тази композиция е рядка и мъчно би се повторила. Базиликата на едноименния площад не се наводни, заради поставените неотдавна стъклени преглади към нея. Щети няма. Продължава да се работи за рационализиране на системите против приливите.

" Жители и туристи с крайници във водата и с взор, насочен към Луната " е едно от водещите заглавия в италианската преса през днешния ден. За всички присъстващи уловеният момент на площад " Сан Марко " бе неповторим като комбиниране на отражения сред водата, луната, постройките и светлините на града.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР