През изминалата нощ жна Украйна отново беше подложена на руски

...
През изминалата нощ жна Украйна отново беше подложена на руски
Коментари Харесай

Нова руска атака срещу Украйна, взривове в Краматорск, въздушна тревога в още 7 области

През миналата нощ жна Украйна още веднъж беше подложена на съветски офанзиви. Съобщава се също за гърмежи в Краматорск в Донецка област, съобщи БНР. Преди това от украинскатаармия оповестиха масирана съветска офанзива с дронове против дунавските пристанища Измаил и Рени, които се употребяват за експорт на зърно.

Въздушна паника беше оповестена в Одеска, Полтавска, Кировоградска, Днепропетровска, Запорожка, Николаевска и в Херсонска област.

По-рано украинската войска заяви, че е трансферирала запаси към купянския сектор от фронта поради опитите на руснаците да настъпват в Харковска област в Източна Украйна. Местните управляващи подредиха на жителите на Купянск да се изтеглят. Градът беше освободен от съветската окупация предходната година, само че в този момент съветската войска се пробва да пробие украинската защита в региона.

Украинският вицепремиер Ирина Верещук предизвести съгражданите си да са подготвени за продължителни военни дейности: " Подгответе се, че войната ще продължи дълго време и няма да завърши до края на годината или идната пролет. "

" Ние се приготвяме за маратон, не за спринт ", добави тя.

По-рано министърът на защитата Олексий Резников изрази убеденост, че Украйна ще завоюва тази война до идващото лято
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР