През изминалата година Федералната криминална полиция на Германия (ФКПГ) съобщи,

...
През изминалата година Федералната криминална полиция на Германия (ФКПГ) съобщи,
Коментари Харесай

Германия отчете 18% ръст на нападенията на имигранти срещу немски граждани

През миналата година Федералната престъпна полиция на Германия (ФКПГ) заяви, че 47 923 души с немско поданство в Германия са претърпели похищения, осъществени от имигранти.


Цифрата бележи растеж от 18 % по отношение на миналата година и е забележителна, като се има поради, че имигрантите, в това число бежанците и лицата, търсещи леговище, съставляват към 13 % от популацията на Германия. В допълнение, 12 061 имигранти са станали жертви на закононарушения, при които обвиненият е бил немски жител, заяви " TVP World ".

Важно е обаче да се обясни определението за " немец " в тази статистика. То включва всички жители, като да вземем за пример етническите турци и мароканците, а освен етническите германци. Поради това данните не разрешават ясно да се дефинира етническият генезис на причинителите в случаите, когато нападателите са германци.

Статистиката сочи, че вероятността жителите на Германия да станат жертва на преселник е четири пъти по-голяма, в сравнение с противоположното. Престъпленията, категоризирани в тези данни, включват обезчестяване, нахлуване, ликвидиране и обир.

При по-нататъшно разглеждане на данните 258 германци са станали жертва на ликвидиране, опит за ликвидиране или непредумишлено ликвидиране от страна на имигранти, което е довело до 38 смъртни случая. От друга страна, 89 имигранти са станали жертва на закононарушения, в които е взел участие най-малко един немец, като са починали 5 души.

Забележително наблюдаване е, че имигрантите от северноафрикански страни като Алжир, Мароко и Тунис, както и тези, чиито молби за леговище са били отхвърлени, са по-склонни да правят закононарушения с принуждение. Въпреки че те съставляват едвам 0,8 % от мигрантите, на тях се падат 8,5 % от хипотетичните насилствени закононарушения, осъществени от лица, търсещи леговище.

Председателят на Федералния полицейски съюз Хайко Тегац изрази паника от тези равнища на престъпност, като прикани държавното управление да предприеме решителни дейности и да употребява всички средства за депортиране на нарушителите. Той акцентира, че данните удостоверяват това, което мнозина са подозирали, като не оставят място за омаловажаване на казуса.

И най-после, новият закон, който евентуално може да усили броя на чужденците, получаващи немско поданство, може да повлияе на бъдещата статистика на престъпността. Тази смяна ще категоризира доста от тези лица като " германци " в регистрите за съдимост, променяйки визията за националностите, участващи в такива закононарушения. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР