През изминалата година 73% от интернет потребителите в ЕС са

...
През изминалата година 73% от интернет потребителите в ЕС са
Коментари Харесай

80% от потребителите на интернет до 54 години са пазарували онлайн

През миналата година 73% от интернет потребителите в Европейски Съюз са пазарували онлайн, излиза наяве от данни на Евростат. Този индикатор е максимален при потребителите на възраст сред 25 и 54 години - 79%, следван компактно от най-младата възрастова група (16 - 24 години) - 78%. Очакванията за 2021 година са тази наклонност да се резервира и задълбочи.

“Огромният брой нови онлайн магазини сложи на дневен ред въпроса по какъв начин един план да се отличи в цифровото море. А това реалокира фокуса към обслужването, налагането на марка и корпоративна еднаквост, оптимизацията за търсачки, избора на подобаващи хостинг параметри и редица други фактори. Днес към този момент не е задоволително един бизнес да разполага с онлайн магазин, би трябвало да постави доста повече старания, с цел да изберат онлайн потребителите тъкмо него” - споделя Цветелина Ненкова, маркетинг управител на огромна българска хостинг компания. Дружеството хоства огромна част от българските уеб сайтове и затова следи деликатно най-значимите трендове в бранша.

Акцент върху качеството на обслужване

С увеличение броя на онлайн магазините, положителното отношение и обслужване на клиентите се оказа значима отличителна линия, която може да открои един търговец от различен. Същевременно доста от новите планове без опит във виртуалното пространство подцениха този фактор и стартираха без съответната подготовка. Това в допълнение изстреля напред бизнесите, които са си написали домашното и в този аспект на своята активност.

Интересът към отворени платформи се ускорява

Нарасналата потребност от основаване на уеб сайтове и онлайн магазини през последната година усили интереса към най-лесния инструмент за тази цел - отворените платформи като WordPress. Те остават един от най-лесните способи за пускане на онлайн бизнес с лимитирани запаси. С този вид системи се създават както електронни магазини, по този начин и представителни фирмени уеб сайтове, цифрови медии, блогове, портали и други Сред най-важните им преимущества са лесната апаратура и потребление, автоматизираното възобновяване на софтуера, както и голямата екосистема от приложения, добавящи разнородни функционалности.

SaaS решенията също се радват на по-голямо търсене

Платформите от вида “софтуер като услуга” (Software as a Service - SaaS) са едни от най-използваните при основаването на онлайн магазини. Те включват всичко належащо за стартирането на онлайн бизнес - от хостинга и домейна, през подготвени шаблони за уеб страницата, до разнообразни маркетингови принадлежности. Всичко това - против наличен месечен абонамент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР