През есента природата навлиза във фаза на оттегляне, жизнените сокове

...
През есента природата навлиза във фаза на оттегляне, жизнените сокове
Коментари Харесай

Есенно пречистване на организма със сезонни храни

През есента природата навлиза във фаза на отдръпване, виталните сокове на растенията се връщат назад в земята и всички живи същества се приготвят за зимата. Тъй като обмяната на веществата се забавя през студените месеци, е от голяма изгода за тялото, то да бъде квалифицирано и пречистено през есента. Изключително удобно е да използваме сезонни и локално отглеждани плодове и зеленчуци, тъй като растейки в нашия географски регион, те най-добре ще запълнят неналичията ни от витамини и минерали.

“Вътрешното филтриране на тялото се прави най-много заран до обяд, когато то изхвърля ненужните останки от храната от предния ден. ”

Ако заместим едно или две хранения със салата, сок или, даваме опция на организма ни да се ресурси с нужните му субстанции за зимата, както и да отстрани отрови на клетъчно равнище. Сезонните плодове и зеленчуци са в обилие през есента и детоксът елементарно се трансформира в наслаждение, а такава прочувствена настройка в допълнение ни зарежда с сила и въодушевление.

Стомах

Сезонните храни, които въздействат удобно на стомаха и спомагат за лекуването му, са,, ябълка, магданоз и други Изчиствайки стените му, се усъвършенства храносмилането и цялостното асимилиране на веществата. Добре е да се храним в спокойна конюнктура, тъй като стресът и напрежението постоянно се отразяват точно на стомаха и храносмилателната система. Храните, богати на фибри, в допълнение почистват стените на тънките вътрешности – такива като овес,, и други Въглехидратите се смятат за по-лесно усвояеми от протеините и по време на пречистването, било то за ден или седмица, е добре да увеличим точно техният банкет. Банани, картофи, и други сходни храни, успокояват " нервния " корем и минават леко през храносмилателната система.

Черен дроб

Ключов за изчистването на организма, е черният дроб, където тялото преработва всевъзможни субстанции попаднали в него, пробвайки се да ги изведе безвредно от организма, в случай че ги „ реши “ като нездравословни. Спомагането на работата му, ще усъвършенства активността на сърдечно-съдовата и отделителната системи. Най - подобаващи за изчистването му са ябълките, то, зехтинът и лимонът. Може да се усили приема на ябълки или да се замести едно хранене с тях. Една седмица се одобряват заран на гладно една лъжица зехтин и една лимон. Тази лесна процедура почиства натрупвания в черния дроб и панкреаса, подобрявайки работата и на други органи като кожата, очите и други Съществуват и няколко-дневни стратегии за по-пълно изчистване на черния дроб, при които се отделят твърди формирания като песъчинки или дребни камъчета.

Бъбреци

За общото положително положение на тялото, бъбреците играят роля на пречиствателна станция на течностите и от самото начало се грижат за минералния и воден баланс на организма. Дехидратацията се отразява първо на тях, преди останалата част на тялото да усети неналичието на задоволително вода. Увеличаването на водата, само че придружено с понижаване на солта, подкрепят работата им и изхвърлянето на токсините посредством отделителната система. Гроздето е богато на витамини и минерали, с високо наличие на вода и захариди и е уместно за изчистване на отделителната система, като наложително се яде преди по-твърдите храни денем. Целината и аспержите са „ обичаните “ храни на бъбреците, а тяхното филтриране се отразява удобно и на тъмните кръгове под очите, тена на кожата и работата на мозъка.

Кожа

Външното разчистване на кожата я прави красива, само че и оказва въздействие на вътрешния баланс на тялото. Като най-големият орган, който е част от отделителната система, тя има голямо въздействие над цялостния тонус, тя е и „ първият “ вид на тялото за доста от токсините, в случай че успее да ги изведе на повърхността вместо да ги натрупа в органите, което би било резултат от по-голямо замърсяване. В началните стадии на интоксикация, точно посредством кожата тялото изхвърля ненужното под формата на пъпки и обриви, по тази причина е добре да я поддържаме здрава и чиста. Ексфолирането с естествени съставки, което става посредством обтриване на тялото със сол, сода, захар, бадемови трици и други, отваря порите и оказва помощ на кожата да „ диша “. Така и в дълбочина се възвръщат процесите, които я поддържат еластична и в положително положение. За хидратирането на лицето могат да се употребяват. Маската от пшеничен зародиш и кисело мляко връща младежкия тип на кожата, предотвратява появяването на бръчки и избистря тена.

“Така квалифицирано за интервала на студеното време, тялото ни доста по-лесно и уравновесено ще понесе прехода към по-ниските температури. ”

Адаптацията ще е по-бърза и равнищата в хормоните на щастието ще си останат високи дълго време, съвсем до пролетта. Здравият организъм е благополучие, което рядко осъзнаваме, а би било прелестно да прекараме зимата през заболявания, даже и без настинки. Когато е в баланс, тялото ни единствено намира пътищата към оптималното здраве и си построява защитни средства към външните фактори и дразнители.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР