През есента на тази година (септември-октомври) в Руската федерация ще

...
През есента на тази година (септември-октомври) в Руската федерация ще
Коментари Харесай

Русия си прави специална офшорна зона

През есента на тази година (септември-октомври) в Руската федерация ще стартират да действат така наречен специфични административни региони (САР), на които Москва гледа като на опция за офшорните зони в чужбина, съобщи пред кореспонденти съветският министър на икономическото развиване Максим Орешкин. Тези САР ще бъдат ситуирани на островите Октябърский и Руский в Приморския край и Калининградска област, съобщи БГНЕС.
ТАСС прецизира, че Русия основава специфичните региони на островите в границите на тактиката си за деофшоризиране на съветския бизнес.
Според първия заместник-председател на ръководещата партия на " Единна Русия " Виктор Пинский, който е и един от създателите на плана, притокът на вложения в САР може да надвиши 1 милиарда $.
До есента Държавната дума би трябвало да приема пакет от документи, нужни за основаването на съветските офшорки. В " съветските офшорки " ще бъде основан специфичен данъчен и административен режим, допускащ на фирмите да се пререгистрират под съветска пълномощия в къси периоди с минимални разноски.
Орешкин сподели, че фирмите, които се записват в САР, няма да получават данъчни облекчения. По неговите думи " съветските офшорки " не се основават за съответни компании и не са директно свързани със глобите във връзка с съветския бизнес. Предимството е, че може да има прекачване в новата пълномощия без сегашните бюрократични компликации, с по-малко разноски, а такива компании ще могат да се листнат на съветските тържища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР