През днешния ден на US Open се случи навярно най-голямата

...
През днешния ден на US Open се случи навярно най-голямата
Коментари Харесай

Алкарас повали Чилич в 4-часово зрелище на US Open и ще имаме нов шампион от Шлема!

През днешния ден на US Open се случи вероятно най-голямата сензация от началото на шампионата, откакто локалният любим Франсис Тиафо изигра мача на живота си и отстрани рекордьора по трофеи от Шлема - Рафаел Надал, спирайки стремежа му към 23-ти " мейджър " трофей. По този метод долната половина от схемата се отвори пред различен от огромните любимци за оценката в Ню Йорк - Карлос Алкарас, който доближи втората седмица на надпреварата без изгубен сет и през днешния ден предстоеше да срещне първото си съществено тестване в лицето на първенеца от 2014-та Марин Чилич.

Сблъсъкът сред двамата идва по-малко от три седмици след дуела им в Синсинати, където младежът впечатли и надделя някогашния номер три в поредни сетове, а след това се трансформира с тенисиста с най-вече победи за годината - 47. Развоят на събитията при днешната им осминафинална среща във Flushing Meadows надалеч не протече по претенции от испанеца метод, до момента в който ние станахме очевидци на безусловно тенис представление изпълнено с доста драма, обрати и едни от най-хубавите точки на шампионата, което продължи 3 часа и 54 минути, само че въпреки всичко в последна сметка Алкарас показва голямата си зрялост поради нежната си възраст и преодоля съпротивата на 15-тия подложен в схемата - 6:4 3:6 6:4 4:6 6:3. По пътя към купата и първото място в класацията на АТР международният номер 4 го чака в четвъртфиналите да срещне другия най-виден представител на идващото потомство - Яник Синер, от който загуби при последните им два конфликта.

Двубоят започва с големи компликации за младежа, който в началните минути нямаше отговор за техниката пред завършващия удар на някогашния първенец и изостана с брейк пасив. Испанецът побърза да промени игровия си жанр и отстъпи с няколко метра обратно от главната линия, при което караше Чилич да печели точката по няколко пъти и той неимоверно изнерви, откакто позволи извънредно нетипичните foot fault-ове, с цел да забележим цялостен поврат в протичащото се и 4:2 за състезателя с най-вече победи през годината. Алкарас след това на процедура обезкуражи някогашния номер 3, демонстрирайки невероятните си умения в предпазен проект и несмущаван записа откриващия сет против името си.

В началото на втората част 19-годишният гений се възползва чудесно неуверения начален удар на хърватина, чийто първи сервис попадаше в очертанията под 50% и разумният пробив за испанеца не закъсня. Наглед ненадейно поради всичко, което наблюдавахме към този момент близо час на корта, първенецът от 2014-та закупи забележителна стабилност във високотемповите разигравания, като биваше миропомазан от скоростната настилка и съумя да завоюва 16 от последвалите 18 точки, с цел да реализира своебразен поврат до 4:1 в своя изгода. С това си деяние Чилич закупи нужната убеденост и рутина против младежа, като взимаше рано топките за да накъсва ритъма на противника, което се оказа сполучлива тактика и равенството в обособените елементи се завърна на таблото.

Третата част безспорно беше най-равностойна, що се отнася до представянето на сервиращите, откакто в първата ѝ половина брейкболи нямаше, а в същото време международният номер 4 блестеше в собствен жанр с изумителни осъществявания, измежду които видяхме серия убийствени форхенди и бекхенд смач. Равнището в подаването на балканеца последователно спадна, до момента в който младежът усетил съмненията на съперника се издърпа на 6-7 метра зад главната линия на ретур и откакто пропиля шанса си за пробив в осмия гейм, то той броени минути по-късно беше праволинеен против опита на Чилич за сервис под ръката и оползтвори третия си сетбол, с цел да се приближи на единствено сет от крайния триумф в конфликта.

В четвъртата част първенецът от Шлема нападна чрез излизания на мрежата началния удар на Алкарас и разполагаше с три поредни брейкбола, само че за следващ път 19-годишният гений показва на какво се кадърен напрегнат и посредством серия от пет следващи точки извади гейма си от обстановка 0:40. С течение на времето хърватинът стартира да наподобява като че ли силите го напущат, но с помощта на сервиса си поредно избави куп шансове за пробив пред любимеца, преди в деветия гейм да изпрати по посока полето на Карлитос умопомрачителни удари, трансформирали се в уинъри, с цел да си обезпечи правото да подава за частта. Чилич точно в този миг потвърди за какво е някогашен победител в конкуренцията и отрази нови брейкболи, като след това ознаменува мощната си игра, възстановявайки равновесието в общия резултат.

С достигането на решителния пети сет психическото преимущество безспорно беше на страната на някогашния номер 3, който се възползва от съмненията при младия си съперник и излезе на пол позишън за успеха при пробив задатък - 1:0. Тийнейджърът от Мурсия обаче за кой ли път през тази година с дейностите си на корта още веднъж затвърди убежденията, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван и над 3 часа след началото на дуела, той още веднъж заигра покрай съвършенството, което се оказа прекомерно висока топка за 33-годишния му противник и той поведе безапелационно с 4:1. Алкарас продължи да поддържа все по този начин висок интензитет в изявите си и връщайки всеки удар на някогашния първенец, на процедура го обезкуражи, с цел да победи с една от най-важните победи в кариерата си и продължава напред в битката за купата от Откритото състезание на Съединени американски щати и първата позиция в международната класация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР