През деня в неделя в по-голямата част от страната ще

...
През деня в неделя в по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Остава хладно, на места ще вали и гърми

През деня в неделя в по-голямата част от страната ще се задържи раздрана облачност. Следобед над планинските региони от Западна и Южна  България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. По-приятно и без превалявания чакаме да е времето над Североизточна България.

Максималните температури едва ще се покачат и ще бъдат сред 27-28°С, малко по-високи в Югозападна България – до 29-30°С.

Предупреждения за възможни силни гръмотевични стихии

Екипът на MeteoBalkans издава предизвестия за рисково време, годни за неделя (виж водещата снимка- бел.р.)

Жълт код: издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Времето по Черноморието

Денят ще стартира с облачно време и тук-там – със слаби ръмежи. През деня облачността ще  е най-вече раздрана. Температурите последователно ще се покачат и ще са сред 25-26°С. Морската вода ще е към 23°-25°. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 1-3 бала

Времето в София

През нощта против неделя в столицата ще се задържи най-вече ясно. През деня ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Минималните температури ще са един от най-ниските в България – сред 10-13°С, а оптималните – до 25°С.

Времето в планините

Остава хладно, с ниски температури в утринните часове.

През деня ще е най-вече слънчево. Следобед ще се появят и купести облаци и тук-там в Рило-Родопският масив ще превали и прегърми. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 11°.

Времето на Балканите

Приближаващо атмосферно разстройване ще дестабилизира въздушната маса на полуострова. Главно в следобедните часове в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат проливни превалявания. Температурите ще се покачват. По-значителни ще са явленията в Северна Македония и Северна Гърция.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР