През деня ще продължи да вали, , в северозападните и

...
През деня ще продължи да вали, , в северозападните и
Коментари Харесай

Дъждовен четвъртък, температурите между 1 и 8 градуса

През деня ще продължи да вали,, в северозападните и планинските региони - сняг, в останалата част от страната – дъжд, като в като в Северна България преваляванията краткотрайно ще отслабнат. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа сдържан североизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са от 8° до 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна завивка. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 3°, само че с нахлуването на леден въздух денем температурите бързо ще се намалят.

 

През нощта преваляванията ще продължат, като и в западната част от Горнотракийската равнина и в югозападните региони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд.

 

В петък преваляванията ще отслабват, в западната половина от страната и ще спрат и там по-късно денем ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. В Източна България с продължаващото намаляване на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 1° и 6°.

 

През почивните дни ще доминира облачно време. На места, основно в югоизточната половина от страната, ще има слаби превалявания, най-вече от сняг, в югоизточните региони и по Черноморието - от дъжд и сняг. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 2° и 7°.

 

В понеделник облачността ще е най-вече забележителна, а тук-там в равнините ще е и мъгливо. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от юг-югоизток и ще стартира стопляне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР