През деня ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на

...
През деня ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на
Коментари Харесай

Без валежи и температури до 18 градуса

През деня ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София - към 15°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна, съвсем без превалявания. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 0°.

В събота и неделя постепенно ще се затопля и втория ден тук-там дневните температури ще са към 20°. Облачността ще бъде най-вече забележителна: в събота, изначало висока и междинна, след обяд ще се вплътни и на обособени места, основно в планините в Западна България ще превали дъжд; в неделя - купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна, към и след обяд тук-там там ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми. В събота вятърът ще е слаб, от изток-югоизток, в неделя ще е съвсем безшумно.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР