През деня облачността ще е разкъсана, предимно висока, вечерта над

...
През деня облачността ще е разкъсана, предимно висока, вечерта над
Коментари Харесай

Петък идва с повишаване на температурите и жълт код за силен вятър в 11 области

През деня облачността ще е раздрана, най-вече висока, вечерта над северозападните региони – ще се усили и вплътни. През нощта против събота тук-там там ще има  слаби превалявания от дъжд . Вятърът ще е до сдържан, северно от планините и в Югоизточна България краткотрайно мощен, стремителен от юг-югозапад. С него дневните температури още веднъж ще се покачат и оптималните ще са сред 23° и 28°, в София – към 24°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В 11 области на страната е разгласен  жълт код за мощен вятър . Той е в действие за следните области: Монтана, Враца, София област, София град, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

 

Национален институт по метеорология и хидрология

 

По  Черноморието  ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие – краткотрайно до мощен, югозападен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над  планините  облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по високите елементи – мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.

В  събота  от северозапад облачността ще се раздира и понижава, най-късно над югоизточните региони. Вятърът ще е от северозапад, най-вече сдържан. Температурите едва ще се намалят, оптималните ще бъдат сред 22° и 27°.

В  неделя  над Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево, а над Източна – ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи. Вятърът ще е слаб до сдържан, от югоизток. Температурите ще се задържат без основна смяна.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР