През декември нови 45 700 домакинства ще получат от Агенцията

...
През декември нови 45 700 домакинства ще получат от Агенцията
Коментари Харесай

Над 320 хиляди души са получили помощи за отопление

През декември нови 45 700 семейства ще получат от Агенцията за обществено подкрепяне еднократна енергийна добавка от 148 лв.. Средствата са за компенсиране на високите сметки за ток и парно и нарасналата инфлация през предишния отоплителен сезон. 

Добавката по проекта  „ Подкрепа за уязвими семейства “, финансиран с европейски средства, се насочва целево към хора с увреждания, тези със 100 % понижена продуктивност и хора на възраст над 75 години с 90 и над 90 на 100 степен на увреждане. 

Условие за погашение на средствата е семействата да не са получили финансова поддръжка за отопление през предходния отоплителен сезон. Добавката от 148 лв. към този момент бе изплатена на 320 хиляди фамилии с деца и ниски приходи. 

За тази целева поддръжка се кандидатства в интервала от 1 юли до 31 октомври всяка година. Тя е предопределена за петте месеца на зимния интервал - от ноември до март. Тази година средствата възлизат общо на 546,95 лева.

Най-много целеви помощи за отопление тази година бяха отпуснати в областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и Плевен. През сезон 2022/2023 година, получилите поддръжка са утвърдени близо 300 хиляди молби за енергийни помощи.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР