През декември 2018 г. беше последното ревю с умопомрачителните ангели

...
През декември 2018 г. беше последното ревю с умопомрачителните ангели
Коментари Харесай

Ангелите на Виктория сикрет преди и сега

През декември 2018 година беше последното ревю с умопомрачителните ангели на " Виктория сикрет ". Дефилетата дълги години събираха милиони фенове поради моделите, които участваха в тях. До този подиум стигаха единствено най-известните манекенки, и то със съвършени фигури. Няколко месеца по-късно от компанията оповестиха, че тези дефилета към този момент са в историята и ще работят върху нов тип събитие. 5 години след последното шоуто се завърна, само че тотално друго. Вместо ревю марката сподели филм, озаглавен " Виктория сикрет ": Турне 2023 ". А в него имаше всичко, за което компанията беше подложена на критика, че не включва - трансжена, модели с наднормени килограми и множеството от манекенките са по-скоро облечени, в сравнение с съблечени.

Лентата е снимана в продължение на няколко месеца в разнообразни градове по света. И на всяка една от определените местоположения са търсени дизайнерите, художниците и режисьорите, които да вземат участие в основаването на целия план. Кадрите са правени в Лагос, Нигерия; Богота, Колумбия; Лондон и Токио. И са добавени към главното видео, правено в Барселона.

Модното шоу на " Виктория сикрет ", което води началото си от 1995 година, е известно със своите ангели и техните крила. В първите години в ревютата вземат участие топмодели като Стефани Сиймор, Хелена Кристенсен, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Ева Херцигова, Хайди Клум, Тайра Банкс, Ясмин Гаури. Синди Крауфорд, която също е легенда в стилния бизнес, обаче не е измежду тях. Самите крила стартират да се употребяват в ревютата през 1998 година, концепцията идва след големия триумф на линията сутиени " Ангели ".

Модели като Адриана Лима, Жизел Бюндхен и Алесандра Амброзио са едни от емблематичните ангели в историята на марката, носещи луксозните крила най-вече пъти. На шоуто през 2018 година Адриана Лима разгласи, че това е последното шоу като ангел на " Виктория сикрет ", и се разплака. Но никой от феновете не подозираше, че и именитите дефилета няма да продължат повече.

За края им имаше няколко аргументи. Гледаемостта на шоуто по малкия екран спадна от 9,2 милиона фенове през 2014 година на 3,2 милиона през 2018 година Самият бранд също претърпя съществени загуби поради голямата конкуренция на пазара. Но главната виновност е на шефа на маркетинга на компанията Ед Разек, който след изявление за " Вог " получава големи рецензии. Укоряват го, че е употребявал термина " транссексуални " модели, който към този момент е отритнат и било редно да се споделя трансжена. Освен това получава отрицание, че такива манекенки не вземат участие в шоуто на марката. Голямо неодобрение провокира и изказването му, че не включват едри модели в ревютата си, тъй като няма зрителски интерес. След големия скандал, който провокира това изявление, той е заставен да подаде оставка. На идната година компанията афишира, че се отхвърля от ангелите си и от фамозното си шоу.

Все отново обаче тази година крилата участваха, въпреки и отчасти, във кино лентата. Използваха се няколко модела от остарели ревюта, на които английската дизайнерка на долни дрехи Михаела Старк придаде по-модерен тип. А манекенките сами избраха крилата, които да носят и тя да промени.

" Виктория сикрет " напълно се съобразиха с недоволствата, че липсва многообразие във външния тип на манекенките им. И до момента в който другите марки се придържат към това да имат единствено един заоблен модел на подиума, компанията мина тази граница и включи във кино лентата си няколко манекенки с наднормени килограми. Сред тях са Палома Елсесер и Кандис Хъфин, които са известни имена измежду по този начин наречените " закръглени " модели. Нещо повече, тоалетите, с които бяха облечени, освен разкриват пищността на фигурите им, само че и акцентират допълнителите натрупвания на килограми. Това обаче получи както поддръжка, по този начин и доста рецензии.

Възмутени консуматори разясняват в обществените мрежи, че нямат срещу потреблението на такива манекенки, само че те би трябвало да бъдат облечени в подобаващи за фигурите им облекла. А на фрагментите изглеждали като увити с въженца салами. Твърде многото плът, която извира отвред, също им идвала допълнително.

Друга новаторска концепция на марката е неналичието на обичаен подиум, сменен с локация, изглеждаща като изоставена постройка в Барселона, заобиколена от природа. Освен смяна в ситуацията шоуто предлага и смяна във визията на моделите. Традиционното секси долни дрехи е съвсем напълно сменено с ръчно направени тоалети, направени от гении от целия свят, с ръчен труд.

Освен това за представянето на сбирката се завръщат някои от добре познатите лица на марката, макар че към този момент не са ангели - Лили Олдридж, Тейлър Хил и Кандис Суанпол. Оказа се, че Адриана Лима не се е сбогувала дефинитивно с компанията, тъй като и тя взе участие във кино лентата, само че към този момент с няколко кг от горната страна.

Други известни имена в стилната промишленост, които са поканени да се включат, са Наоми Кембъл, Джиджи Хадид, която играе роля на повествовател в шоуто, Хейли Бийбър, Емили Ратайковски, Куана Чейсингхорс, Валентина Сампайо, Джулия Фокс и Лила Мос.
Традиционното музикално осъществяване не е забравено, само че също е възобновено. Докато в предишното изпълнителите нормално излизат на подиума, а моделите дефилират към тях, тазгодишната определена певица Доджа Кет застава пред камерата сама.
Отзивите след премиерата на шоуто, която се състоя на 26 септември, са най-различни.

По мнение на самите модели, взели участие и в обичайното, и в новото шоу, двете просто не могат да бъдат сравнявани, въпреки основата да е една и съща. Драстичната смяна провокира доста смесени усеща у дългогодишните почитатели, някои считат, че марката е изгубил атрактивността си, отказвайки се от чувството за хайлайф и недостъпност. От друга страна, марката доби известност измежду други общности и не се опасява от отрицателните отзиви и нападки.

Кристин Зафирова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР