През четвъртото тримесечие на 2023 г. (БВП) нараства с 1,6%

...
През четвъртото тримесечие на 2023 г. (БВП) нараства с 1,6%
Коментари Харесай

Брутният вътрешен продукт нараства с 1,6% през четвъртото тримесечие на 2023 г.

През четвъртото тримесечие на 2023 година (БВП) нараства с 1,6% по отношение на четвъртото тримесечие на миналата година и с 0,5% по отношение на третото тримесечие на 2023 година съгласно сезонно изгладените данни по експресни оценки.

Годишни промени

През четвъртото тримесечие на 2023 година Брутният вътрешен продукт се усилва с 1,6% по отношение на четвъртото тримесечие на миналата година, а брутната добавена стойност нараства с 0,2%.

Крайното ползване записва растеж от 3,1%, бруто образуването на главен капитал се усилва с 4,2% презчетвъртото тримесечие на 2023 година спрямочетвъртото тримесечие на миналата година по сезонно изгладени данни. Износът на артикули и услуги понижава с 1,0%, а вносът на артикули и услуги понижава с 5,4%.

Фиг. 1. Темп на приръст по отношение на съответното тримесечие на миналата година, проценти

Тримесечни промени

През четвъртото тримесечие на 2023 година по отношение на предходното тримесечие Брутният вътрешен продукт, по сезонно изгладени данни, нараства с 0,5%. Брутната добавена стойност нараства с 0,2%.

Според експресните оценки на Брутният вътрешен продукт по детайли на крайното потребление през четвъртото тримесечие на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР