През април в албанския морски курорт Саранда пристигнаха няколко круизни

...
През април в албанския морски курорт Саранда пристигнаха няколко круизни
Коментари Харесай

Нараства броят на туристите, пристигащи в Албания с круизни кораби

През април в албанския морски курорт Саранда дойдоха няколко круизни кораба с туристи от разнообразни страни по света на борда, заяви организация АТА.

„ Така да вземем за пример круизният транспортен съд „ Hebridean Sky “ посети Саранда за първи път, довеждайки 98 туристи, основно от британска, шведска, ирландска, канадска и австралийска народност “, сподели Кендро.

По думите му туристите са имали опция да посетят археологическия парк Бутринт, град Гирокастра, Сири и Калтер. Същевременно в петък два кораба, „ Атина " и „ Аретуса ", посетиха курорта Саранда.

Тези два круизни кораба се връщат за следващ път до крайбрежията на град Саранда, сподели Кендро и добави, че потокът от туристи, идващи с круизи, продължава да се усилва.

Що се отнася до броя на пасажерите, влезнали с ферибот, Кендро съобщи, че от 1 до 11 април 4400 пасажери са влезнали и са напуснали пристанището на Саранда.

„ През интервала януари-март броят на пасажерите е със 79% по-висок от същия интервал на 2023 година По-конкретно 10 193 пасажери са влезнали и отпътували през януари-март 2024 година, а 6643 пасажери са влезнали и отпътували през същия интервал на 2023 година “, добави Кендро.

През актуалната 2024 година пристанището на Саранда до момента е резервирано от 43 круиза. Морското пристанище, комисариатът на граничната полиция и митница „ Саранда “ са взели всички ограничения за гладкото протичане на новия туристически сезон. От Саранда до Корфу броят на фериботите и линиите се е нараснал. Има и две нови компании, които ще работят тази година. Миналата година круизите пристигаха на пристанището на Саранда до ноември, като туристи от разнообразни националности - англичани, канадци, холандци, посетиха античния град Бутринт, Гирокастра и други археологически обекти към Саранда.

Град Саранда е добре прочут със своите прелестни плажове и кристално чиста вода. Освен със слънцето на плажа, Саранда се отличава и със своята история и просвета: замъкът Лекурес е магически, а археологическият парк Бутринт буди любознанието на доста туристи с хилядолетната си история, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР