През април можем да очакваме много високи температури. Затоплянето започва

...
През април можем да очакваме много високи температури. Затоплянето започва
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Очакваме много високи температури през април, но днес започват валежи

През април можем да чакаме доста високи температури. Затоплянето стартира още от понеделник, като в средата на идната седмица те ще стигнат до 18-19 градуса. Това сподели пред климатологът проф. Георги Рачев.

До края на идната седмица обаче се чакат значителни превалявания в ниските елементи на страната и снеговалежи във високите планини.

" Валежите стартират от през днешния ден и ще вали, вали чак до неделя и през целия избирателен ден ", сподели той.

" Хората в изборните секции да са облечени добре, тъй като в късните часове на 4 април ще стане доста студено ", добави проф. Рачев.

Според него, в случай че идните превалявания се осъществят в прогнозния си размер, то язовир " Камчия ", който на 1 декември бе празен, още понеделник или вторник ще стартира да прелива. За 120 дни в него са влезнали 120 млн. куб. м.

Времето в Европа е разнородно - от значителни превалявания до рекордно високи температури в Южна Франция. По това време от годината температури от порядъка на 25-26 градуса са много необикновени даже за южната част на Франция, само че не е нещо извънредно. Да не забравяме, че от вторник страната ще бъде изцяло затворена. Хората употребяват и най-малката опция да излязат на открито ", изясни климатологът.

Проф. Рачев добави, че през 2005 година 70 000 възрастни жители на Франция и Германия са изгубили живота си прибързано точно вследствие на невероятни жеги ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР