През април и май 2021 г. Община Елин Пелин започна

...
През април и май 2021 г. Община Елин Пелин започна
Коментари Харесай

Три села в община Елин Пелин ще имат нови тротоари и площади

През април и май 2021 година Община Елин Пелин стартира редица ремонтни действия, свързани с обновяването на тротоарите в централните зони на с. Петково, с. Лесново, с. Доганово и с. Нови хан.
В село Петково беше актуализирана тротоарната настилка по централната улица в размер на 460 кв. м, а също по този начин и зоната пред пощата, постройката на кметството и национално читалище „ Отец Паисий 1912 “. Ремонтът е дълго чакан от жителите на село Петково, а след него центърът на селото към този момент има по-приветлив тип, както и по-удобни и безвредни пешеходни зони.
В село Лесново при започване на месец май беше построен нов тротоар по улица „ Втора “, намираща се против парка в центъра на селото. Положената настилка и бордюри на новия тротоар е в размер на 196 кв. м.

В село Доганово беше напълно актуализирана настилката на централния площад, ситуиран пред НЧ „ Възраждане 1911 “ и прилежащите към него непосредствени тротоарни площи. Новоположената площадна и тротоарна настилка е в размер на 1184 кв. м., а след привършване на дейностите новият площад доста облагородява и трансформира образа на селото.
Освен ремонтните действия в с. Петково, с. Лесново и с. Доганово в миналите няколко седмици беше положена асфалтова настилка на централните зони в село Нови хан. Изцяло беше сменен настилката по тротоара на ул. „ Калоян “ в правата от центъра на Нови хан до детската градина - с обща дължина от 200 м, като сега се обособяват площи и за зелени зони. На обновената част от тротоара, намираща се от страната на централния парк е положена асфалтова настилка в размер на 913 кв. м. В рамките на ремонтните действия в село Нови хан беше напълно актуализирана и асфалтирана остарялата улица „ Върба “, а положения асфалт е в размер на 412 кв. м. Преди ремонта улицата е съществувала в кадастралния проект на селото, само че единствено писмено. Трафикът в региона е доста натоварен, а обновената улица „ Върба “ ще се употребява като обходна на ДГ „ Детелина “, тъй като по главния път придвижването е доста натоварено, а след разширението на детската градина ще бъде невероятно на родителите да оставят и взимат децата си от детското заведение.
Дейностите по замяна на тротоарните настилки в централните елементи на още няколко обитаеми места в община Елин Пелин ще продължат и през идващите месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР