През 90-те години на 20 век пистата Сузука“ в Япония

...
През 90-те години на 20 век пистата Сузука“ в Япония
Коментари Харесай

Верстапен: Спечелването на титлата в Япония ще е специално

През 90-те години на 20 век пистата „ Сузука “ в Япония не един път и два пъти е била сцена на решаващи надпревари в борбата за купата във Формула 1. През последните години обаче това е доста мъчно постижимо, защото след Гран При на Япония остават 4-5, а от време на време и повече надпревари до края на сезона.

Това значи, че даден водач би трябвало съществено да господства в границите на сезона, с цел да може да си подсигурява купата в Страната на изгряващото слънце. Точно такава е и обстановката през 2022 година, като Гран При на Япония ще съставлява втория следващ мачбол за Макс Верстапен, откакто нидерландецът не съумя да осъществя при първия си опит в Сингапур предходната седмица. 
 Ето по какъв начин Верстапен може да завоюва купата в Япония тази седмица Ето по какъв начин Верстапен може да завоюва купата в Япония тази седмица
Самият Верстапен застана пред медиите преди началото на уикенда за Гран При на Япония и съобщи, че за него ще бъде доста особено в случай че успее да завоюва купата тази неделя, в домашното съревнование на Хонда. Вчера Ред Бул и японският производител възобновиха своето партньорство.
 Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури
„ Ще е доста особено поради нашите връзки с Хонда. Мисля, че беше тъпо, че не бяхме тук предходната година, тъй че ние нямаме самообладание за надпреварата в неделя. Ще забележим какво ще стане. Едно е несъмнено, нуждаем се от съвършен уикенд “, сподели международният първенец.
 Макс: Ще направя всичко допустимо да взема купата в неделя! Макс: Ще направя всичко допустимо да взема купата в неделя!
През предходната година нидерландецът стана едвам третият международен първенец в историята на Формула 1, който завоюва купата с кола, задвижвана от Хонда. Другите двама водачи, постигнали това, са Ален Прост и Аертон Сена, които го сториха по време на именитото партньорство сред Макларън и Хонда в края на 80-те и началото на 90-те години. 

За последно международната купа във Формула 1 се реши в Гран При на Япония през към този момент далечната 2011 година, когато с третото си място на „ Сузука “ Себастиан Фетел си подсигурява второто си следващо отличие. По подигравка на ориста в неделя Верстапен също ще има шанса да си подсигурява втората си поредна международна купа. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР