През 2030 година България, Румъния, Сърбия и Гърция имат идея

...
През 2030 година България, Румъния, Сърбия и Гърция имат идея
Коментари Харесай

България, Сърбия, Гърция и Румъния с идея за общо домакинство на Световното по футбол

През 2030 година България, Румъния, Сърбия и Гърция имат концепция да аплайват за домакини на Световното състезание по футбол. Това стана ясно след срещата на четиримата водачи на Балканските страни в в резиденция Евксиноград. На срещата посетител беше премиерът на Израел Бенямин Нетаняху. Лидерите на четирите балкански страни се схванаха още да продължат работата си и по цялостното свързване на Балканите с автомагистрали и скоростни влакове. Срещата с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху докара и до единодушието, че Източносредиземноморският газопровод „ EastMed “ може и да мине през Балканите и по този начин газовите снабдители в района да обезпечат право на избор.

Събирането ни тук има една цел - в границите на Европейски Съюз да повдигнем равнището на съгласуваност - енергийна , инфраструктурна и цифрова . Това сподели министър председателят Бойко Борисов след Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия . Към срещата се причисли и Бенямин Нетаняху , министър председател на Израел.
 
Нашата политика в никакъв случай не е била ориентирана към трети страни. Смятаме, че с влизането на Сърбия в Европейски Съюз - Европейският съюз ще стане по-силен, сподели Борисов.
 
„ Нашата четворка има за цел освен да укрепва Европейския съюз, а да го направи по-силен. Нашата политика е в полезностите на Европейски Съюз - съгласуваност, повишение на приходите и конкурентоспособност “, сподели още Борисов.
 Четиристранна среща в Евксиноград БГНЕС-->
„ Това, че сме поканили безценен посетител (Бенямин Нетаняху) дава опция на двустранните срещи да си приказват за вложения и за всичко, което ги касае. Идеята на президента на Сърбия Александър Вучич да предложения в Белград канцлера на Австрия Себастиан Курц е доста добра концепция, тъй като с една среща могат да се създадат много повече срещи “, посочи той.

Неслучайно енергийния ни хъб ще се споделя " Балкан ", тъй като думата Балкани е обобщаваща за всички, сподели Борисов. Тя е такава, че прави Гърция, еднообразно значима с България и природния газ от Александруполис може да отиде пред него на север и на запад “, сподели министър председателят.

„ Неслучайно ние споделяме, че т ози газов хъб ще има съветски природен газ , газ от българските и румънските залежи в Черно море , полутечен газ от Александруполис и когато стане другият подводен газов кулоар, уточни той. На процедура ще имаме избор да купуваме най-евтиния газ, конкуренцията ще смъква цените. В случая това е еднообразно преференциално за всички тук “, акцентира той.
 
„ Сегашното трасе на жп. линията сред Бургас и Александруполис може да се модернизира и за какво не България да няма пристан в Александруполис и в Солун, а Гърция да има кейове на пристанищата в Бургас Варна, Лом или Русе сподели Борисов. С Алексис Ципрас взехме решение да подпишем заявления и парламентите да се съгласят с това което предлагаме “, сподели Борисов.
 Четиристранна среща в Евксиноград БГНЕС
„ Мога да уверя президента на Сърбия Александър Вучич, че автомагистралата сред София и Белград е на 90 % подготвена, чакаме да излязат археолозите от последната права от 20 километра и ще създадем и нея, сподели Борисов. На процедура на пътя Белград - Истанбул няма да има светофар “, съобщи министър председателят Борисов. На пътя сред София и Солен остава единствено да създадем Кресненското дефиле, добави още той.
 
Черноморската и Дунавската тактика ни дават голяма опция, сподели още Борисов.
 
„ Мисля, че заслужава да обсъдим предлагането на Алексис Ципрас през 2030 година Сърбия, Гърция, Румъния и България да аплайват за общо домакинство на Световното състезание по футбол “, сподели Борисов.
 
„ Като район имаме големи благоприятни условия да създадем и хранителни хъбове, като концепцията към този момент сме обсъждали в Саудитска Арабия, ОАЕ и Египет, а и се поддържа и от Бенямин Нетаняху “, добави Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР