През 2023 излезе нов доклад за мобилна интернет свързаност GSMA

...
През 2023 излезе нов доклад за мобилна интернет свързаност GSMA
Коментари Харесай

Колко са потребителите на смартфони по света

През 2023 излезе нов отчет за мобилна интернет съгласуваност GSMA Той разкрива забавни данни за проникването на смарт телефоните в света. Според документа, 4,3 милиарда души имат умни телефони, или 55% от общото население на планетата.

Броят на потребителите на мобилен интернет е 4,6 милиарда души, от които 4 милиарда имат достъп до интернет посредством смарт телефони, сочи още анализът. GSMA отбелязва районните разлики в наличността на мобилен интернет: 69% от притежателите на смарт телефони в Северна Америка и Източна Азия имат устройства с 4G поддръжка, до момента в който по-голямата част от потребителите в Африка и Близкия изток не престават да употребяват 3G мрежи.

Макар че мобилният интернет се популяризира интензивно, към 3,4 милиарда души към момента нямат подобен достъп; 38% от популацията на света живее в райони, където има мобилен интернет, само че не го употребява. 59% от популацията в Субсахарска Африка и 52% от популацията в Южна Азия нямат достъп до интернет.

Друг любопитен факт е, че 600 милиона души, или към 8% от популацията на света, употребяват мобилен интернет посредством елементарни телефони. Пречки пред разширение на броя на мобилните консуматори са незадоволителните цифрови умения, неграмотността, проблемите със сигурността и неналичието на уместно наличие.

Липсата на съгласуваност пречи на милиарди хора да имат достъп до жизненоважни услуги, изостряйки така и така тежкото състояние на по-бедното и по-малко образовано население. Хората от тази група също са негативно наранени от високите разноски за живот и увеличението на броя на незабавните случаи.

Предвид данните, GSMA прикани за ускорено приемане на цифрови технологии и унищожаване на бариерите – ограничения, които ще спрат по-нататъшното разширение на цифровото разделяне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР