През 2023 година продължаваме работа по три от булевардите от

...
През 2023 година продължаваме работа по три от булевардите от
Коментари Харесай

Фандъкова: През 2023 г. започваме работа по още шест големи булеварда

През 2023 година продължаваме работа по три от булевардите от предходната година и започваме работа по още шест огромни булеварда и над 10 улици в разнообразни квартали, като в тях се включват доста значими улици в най-застроените квартали - кв. " Манастирски ливади - запад ", кв. " Горна Баня ", кв. " Манастирски ливади - изток ", кв. " Витоша, Водноелектрическа централа Симеоново ". Това са квартали, към които имаме специфичен фокус. Това сподели кметът на София Йорднка Фандъкова по време на инспекция на строителните действия на ул. " Кукуш " в кв. " Захарна фабрика ", съобщи. 

Кметът на София сподели, че през 2023 година ще осведомен поправки по трамвайните трасета. Тя също съобщи, че чака да стартират и ремонтните действия по бул. " Стамболийски ". 

" Разбира се, продължаваме ремонтите и реконструкциите на трамваен релсов път. Освен, че продължава вторият стадий на петицата, надаваме се да стартираме цялостната структура на бул. " Стамболийски ", дружно с трамвайния релсов път, и сектор от бул. " Мария Луиза " с трамвайния релсов път. Това са проектите, макар че нямаме нов бюджет, защото страната няма признат бюджет, общината също не може да одобри нов. Ще работим със остарелия бюджет от 2022 година в тези рамки и с обезпеченото финансиране за най-ключовите обекти ще продължим през 2023 година ", сподели Фандъкова.

Фандъкова разясни, че най-важните обекти за целия град са пробивите на бул. " Тодор Каблешков " и на бул " Филип Кутев ", както и връзката с бул. " Симеоновско шосе ". 

" Стратегическите обекти, които са в действителност значими за целия град, това са пробивите на бул. " Тодоро Каблешков ", пробивите на бул. " Филип Кутев " и връзката с бул. " Симеоновско шосе ". Всъщност тези два обекта ще обезпечат връзката сред бул. " България " до " Симеоновско шосе " на третия градски кръг, което е в действителност един стратегически обект за града. Заедно с връзките за Околовръстния път и Северна скоростна дъга, в северните и западните елементи на града, като бул. " Рожен ", бул. " Адам Мицкевич ", бул. " Ломско шосе " - това са булеварди, които вършат връзки с Околовръстния път. Това са, дружно с метрото, най-важните задания за 2023 година ", изясни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР