През 2023 г. Tesla постига значителен успех в продажбите на

...
През 2023 г. Tesla постига значителен успех в продажбите на
Коментари Харесай

Tesla може да детронира Toyota като най-продaвана марка в света

През 2023 година Tesla реализира забележителен триумф в продажбите на своя Model Y, като достави общо 1,23 милиона бройки в международен мащаб. Това достижение нарежда напълно електрическия кросоувър като мощен кандидат за купата най-популярен автомобил на годината и евентуален кандидат против RAV4 на Toyota. Ако това се удостовери, ще бъде маркирано историческо достижение, защото за първи път електромобил ще заеме първото място по продажби в международен мащаб.

Model Y към този момент завоюва купата на най-продавания автомобил в Европа, като изпревари известни локални модели като Dacia Sandero, Peugeot 208 и VW T-Roc. Tesla реализира продажби на 255 000 броя Model Y на европейския пазар, изпреварвайки останалите кандидати. Освен това електрическият кросоувър оглави и класациите за продажби в Китай, доставяйки над 456 000 единици, затвърждавайки превъзходството на Tesla на двата най-големи пазара на електрически транспортни средства в света.

Ключов фактор, съдействал за триумфа на Model Y, е ценовата тактика на Tesla. Въпреки че не дава отговор на по-ниските цени, предлагани от някои китайски производители на коли или Dacia, Model Y остава налична алтернатива за електрически автомобил на западните пазари. Беше маркирано, че междинната цена на дребно на Tesla Model Y през ноември 2023 година е по-ниска от междинната цена на електрически автомобил в Германия и Съединени американски щати, което способства за огромното търсене и репутацията на Tesla като благонадежден и конкурентен производител на електрически автомобили.

С 64% нарастване на продажбите на Model Y на годишна база, автомобилът съставлява към две трети от всички продадени от Tesla коли в международен мащаб. Впечатляващите резултати от продажбите на Model Y го нареждат като евентуален съперник на Toyota RAV4 и Corolla, като по данни на Toyota са продадени 1,07 млн. броя RAV4 и 1,01 млн. броя Corolla. Въпреки че Toyota към момента не е разгласила данните си за производството за 2023 година, Jato Dynamics счита, че преднината на Model Y във връзка с продажбите е задоволително забележителна, с цел да бъде " незаобиколима ".

Бързото издигане на Model Y до триумф на конкурентния авто пазар се преглежда като удивително достижение от анализаторите на промишлеността, което демонстрира способността на Tesla да откри мощно пазарно наличие за относително къс интервал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР