През 2023 г. ще продължи делото срещу брата на Менду

...
През 2023 г. ще продължи делото срещу брата на Менду
Коментари Харесай

Делото срещу брата на Менду за проститутки под наем прескача...

През 2023 година ще продължи делото против брата на Менду - Антон Асенов, упрекнат, че давал проститутки чартърен на турски тираджии против 30 евро. За през днешния ден в Окръжния съд бе планувано следващото съвещание с разпит на очевидци, само че съдията Екатерина Роглекова го е отсрочила и то не се състояло, оповестиха за " Марица " от съда. Предстои да се възнамерява нова дата, като най-вероятно поради натоварения график и идните празници, тя ще бъде в новата календарна година.

48-годишният Антон Асенов бе арестуван дружно с брат си Менду и снаха си при огромна полицейска акция в Аджисан махала през месец май 2020 година  Антон в началото работел като готвач в мотел " Мерита " в село Войводиново. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 лева, като изпращал всеки месец по 1000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на Асенов. Допълнително той събирал такса от 5 евро такса на клиент на дамите, употребили стая. В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и други.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 дами, които проституирали,твърдят от държавното обвиняване. 

В резултат на взаимни дейности на полицията и прокуратурата, противозаконната активност на територията на мотела бе прекратена. В хода на следствието бе открито, че през годините Антон с получените пари от противозаконната активност е плащал наеми за пространствата - в общ размер на 150 000 евро, в левова равноценност  293 250 лв.. Освен това той  закупил и 11 автомобила от разнообразни марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други, като е знаел, че средствата са добити от него посредством закононарушение. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени коли е 383 963 лв..

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР