През 2023 г. поредица от концерти на български рок музиканти

...
През 2023 г. поредица от концерти на български рок музиканти
Коментари Харесай

Български музиканти отново се обединяват зад инициативата "Мъже против насилието"

През 2023 година поредност от концерти на български рок музиканти сложи началото на акция срещу насилието над дами. Инициативата " Мъже срещу насилието " има за цел да притегли вниманието на българската общност, медиите и бизнеса и да даде повече публичност на по този начин наболелия въпрос за насилието над дами у нас.

Тази година на 8 март събитието в поддръжка на самодейността още веднъж е в столичния клуб Singles, с присъединяване на Babyface Clan, Jean Mar и специфичните посетители - Иван Иванов (Awaho), Радослав Гергов (Радула) и Марио Георгиев. Тогава музикантите ще споделят и повече за персоналните си подбуди да застанат зад идеята, а част от събраните средства ще финансират още събития от самодейността.

С всяко от събитията музикантите се обръщат както към своите фенове, по този начин и към медиите, бизнеса и всеки, който се припознава в идеята - с апел за сливане на напъните в посока превъзмогване на пречките пред достъпа до информираност и понижаване безнаказаността на насилието над дами и млади девойките, допълват уредниците.

Сред главните проблеми, за които би трябвало да се приказва съгласно рок изпълнителите, са към момента съществуващите отрицателни стандарти, неналичието на задоволителна институционална поддръжка и законова гаранция, които подкопават почналите старания на национално равнище и са причина за по-ниската степен на наказателно гонене или отпадане на каузи от наказателноправната система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР