През 2022 г. 3,2 милиона местни и чуждестранни туристи са

...
През 2022 г. 3,2 милиона местни и чуждестранни туристи са
Коментари Харесай

Кушадасъ прие почти 5000 българи за Нова година

През 2022 година 3,2 милиона локални и задгранични туристи са посетили Кушадасъ, в окръг Айдън. Това е рекордно достижение, защото през 2021 година е имало 2 милиона туристи. 

 АА

Директорът на провинциалната просвета и туризъм Умут Тунчер сподели, че с рекордния брой туристи в стопанската система на града са се влези над $2,5 милиарда.

 АА

Туристическият сезон 2022 в региона беше оценен с конференция, извършена в Кушадасъ. Директорът за просвета и туризъм на провинцията Умут Тунчер, президентът на Асоциацията на хотелиерите в Кушадасъ Таджеттин Йозден и президентът на Камарата на туристическите гидове в Айдън Озан Сайън участваха на срещата. Там беше маркирано, че в окръг Айдън са пристигнали с 1,2 милиона повече туристи, спрямо предната година. Туристите пристигнали в курортите Кушадасъ и Дидим, които са в окръг Айдън, са били 3 пъти повече от популацията в региона. 

 АА

Кушадасъ е и отличник в Турция, по посрещнати над 450 круизни кораби през 2022 година Близостта на античния град Ефес, къщата на Дева Мария и останките от базиликата " Свети Йоан ", в региона където Св. Йоан Теолог е живял, написал Библията и е заровен, са главните аргументи за големия интерес към района. 

 АА

Икономическият принос от туристическия сезон беше с доста приемлив резултат тази година. 

 АА

Президентът на Съюза на хотелиерите в Кушадасъ Таджеттин Йозден показа: „ След всички негативи, претърпяни през миналите години, имахме доста добър сезон през 2022 г.  Това беше сполучлива година, в която експертите в туризма си поеха мирис. Войната Украйна-Русия в началото ни тормози, само че започнахме сезона доста добре през април и май. После имахме доста добър сезон от юни, като брой туристи и оборот. 

 АА

„ Дори и през декември съвсем всички хотели, които работеха на Нова година, бяха цялостни. Имахме обичайно доста български, немски, белгийски и локални туристи “, добави той.

 АА

" Само за новогодишните празници съвсем 5 хиляди българи посетиха Кушадасъ, с проведени групи или със личен превоз. Необичайно топлото време за сезона и преференциалните условия и цени в хотелите беше причина за големия интерес на задграничните ни посетители. Това е реалност който доста ни радва и дава очаквания за новия летен сезон. ", заключи Йозден.

 АА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР