През 2021 година, в рамките на проект PRO EXTOUR, Висше

...
През 2021 година, в рамките на проект PRO EXTOUR, Висше
Коментари Харесай

Младежи представят туристически продукт, насочен към културата и историческото наследство

През 2021 година, в границите на план PRO EXTOUR, Висше учебно заведение по мениджмънт-Варна сътвори първия в страната Черноморски хъб за преживенчески туризъм. Основната цел на Хъба е да бъде място, където представители на бизнеса, науката, културата се срещат и дружно създават и развиват туристически артикули, ориентирани към промотиране на локалната културно и историческо завещание.

Пилотната самодейност, с която Хъба започва своята активност, е предприемаческо образование за младежи, оповестяват от пресцентъра на ВУМ. То бе обявено през ноември 2021 година с отворена покана и всеки искащ младеж с интерес към културата, туризма и историческото завещание можеше да подаде своята поръчка. Избраните участници работиха в тясно съдействие с специалистите на Хъба в ежеседмични срещи, а през март тази година посетиха редица културно-исторически обекти, с цел да почерпят информация и на практика опит. Всичко научено младежите обобщиха в собствен личен предприемачески план – преживенчески маратон, в чиято стратегия са преплетени разнообразни мероприятия и действия, включващи музика, просвета, занаяти и спорт. Техният план следва да бъде показан на 12 април 2022 от 14:30 часа в Тренировъчния ресторант “CreAte by CAI " на Висше учебно заведение по мениджмънт във Варна (ул. Оборище 13А, ет. 2). Събитието е с вход свободен и е отворено към всички искащи, като за присъединяване е нужна предварителна регистрация https://forms.gle/RjUprftacjjadDvj7

PRO EXTOUR е план, който има за цел да разпространява туризма, учреден на прекарванията, като път за стабилно развиване на туристическия бизнес, посредством валоризиране капацитета на локалното завещание и просвета, новаторски решения и трансгранично съдействие в Черноморския басейн. Проектът е взаимна самодейност на три висши образователни заведения с одобрени обичаи и опит в приложните проучвания в региона на туризма – Висше учебно заведение по мениджмънт (България), Еревански държавен университет (Армения) и Солунски университет " Аристотел “ (Гърция), мрежа от организации в областта на културата – Грузинския център на изкуствата и културата (Грузия) и един районен клъстер за гостолюбие - Асоциация за кулинарни изкуства и гостолюбие (България).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР