През 2021 г. двустранната търговия между България и Саудитска Арабия

...
През 2021 г. двустранната търговия между България и Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Огромен скок на търговията между България и Саудитска Арабия

През 2021 година двустранната търговия сред България и Саудитска Арабия  достига забележителен растеж от близо 90% по отношение на 2020 година

Това стана ясно от срещата на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова с Н.Пр. господин Фейсал Алибрахим, министър на стопанската система и планирането на Кралство Саудитска Арабия, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Търговско-икономическите връзки сред двете страни имат обичайно добър темперамент като България отдава значимо значение на опциите за тяхното развиване.

„ Нашата страна желае да развива интензивно икономическите си връзки с Кралство Саудитска Арабия и приветства актуалната аудиенция “, увери министър Нинова.

„ Саудитска Арабия желае да се възползва от неизползваните благоприятни условия с сътрудници и другари като България “, сподели от своя страна Н.Пр. господин Фейсал Алибрахим.

Министър Нинова и господин Фейсал Алибрахим се договориха за активизиране на контактите на фирмено ниво, замяна на бизнес-делегации и присъединяване в панаири и изложби в двете страни.

По време на срещата беше контрактувано и подписването на Споразумение за поощряване и взаимна отбрана  на вложенията сред България и Кралство Саудитска Арабия.

Двете страни набелязаха области от съвместен интерес, измежду които пътно строителство, селско стопанство, инфраструктура, туризъм и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР