През 2020 година са сключени от Министерство на младежта и

...
През 2020 година са сключени от Министерство на младежта и
Коментари Харесай

Радостин Василев: 15 млн. лв. са били изплатени за спортни проекти, до момента няма нито един реализиран

През 2020 година са подписани от Министерство на младежта и спорта контракти за построяването на спортни салони в учебни заведения в разнообразни територии на страната. Около 15 млн. лева са изплатени предплатено на изпълнителите по тези инженеринг планове. До през днешния ден не е изпълнен нито един. Това разгласи в ефира на " " министърът на спорта Радостин Василев. По думите му само по един от плановете е почнало планиране.

" Няма построен нито един състезателен салон.. .

Установихме, че гаранциите на някои договорите, по които сме изплатили 100% предплатено заплащане, са изтекли... Виждаме типичен образец от автомагистралите. Изплащане на 15 милиона лв. - година по-късно договорите са изтекли и няма осъществяване, с изключение на доста малко планиране по някои от тях, а парите ги няма ", изясни той.

Министърът беше безапелационен, че следва изясняване къде са изчезнали парите.

" Поискал съм възобновяване на всички предплатено платени средства.. .

Има съответни лица, които са имали отговорности за действия, които не са осъществени. Умишлено двете страни очевидно са се разбрали салони да няма, само че парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възобновени, ще сезирам всички способените органи ", добави Василев.

Спортният министър посочи, че по тематиката е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и министър председателят.

" Фирмите, които са сключвали тези контракти, не би трябвало да са загадка .

Към момента надали ще бъдат възобновени средствата. Става въпрос за компании, които не са известни и не са огромни. Вероятно са били основани с съответна цел ", сподели още той.

Според министъра всичко, което се е случвало през последните 12 години в спорта, не се е случвало по избраните правила, а по вторични заповеди от някого по телефона.

"Тепърва ще бъдат оповестени поетапно безобразията в спорта ", безапелационен е Василев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР